Tiskové zprávy
ne 18.2.2024 | Klub

Klub vyhodnotil incidenty z posledních duelů a přijal opatření

Hokejový klub Mountfield HK, a.s. se v uplynulých dnech a týdnech zabýval událostmi, které se odehrály v sektoru na stání po skončení utkání 35. kola proti HC Dynamo Pardubice a 43. kola proti Motoru České Budějovice. Klub ve spolupráci s Policií České republiky, Městskou policií a bezpečnostní agenturou obě záležitosti pečlivě – skrze kamerové záznamy a další dostupné informace – vyhodnotil a nyní přichází s následujícími informacemi pro fanoušky a veřejnost.

  • Na základě zmíněné spolupráce klubu s bezpečnostními složkami a po detailním rozboru kamerových záznamů podal klub žádost Policii České republiky o ztotožnění aktérů konfliktu po skončení 35. kola mezi Mountfieldem HK a Dynamem Pardubice, na jehož základě udělil Mountfield HK třem osobám, které se v době incidentu pohybovaly v sektoru na stání určenému pro domácí fanoušky, zákaz vstupu na akce pořádané hokejovým klubem do ČPP Arény do konce kalendářního roku 2024, a to z důvodu závažného porušení Návštěvního řádu.
  • Po vyhodnocení zákroku pořadatelské služby byli někteří členové bezpečnostní agentury na žádost klubu postaveni mimo službu.
  • Klub rovněž ve spolupráci s Policií ČR a bezpečnostní agenturou řešil incident, který proběhl po skončení utkání 43. kola mezi Mountfieldem HK a Motorem České Budějovice. Na základě vyhodnocení dostupných kamerových záběrů Mountfield HK udělil třem osobám ze sektoru na stání pro hosty zákaz vstupu do ČPP Arény na akce pořádané hokejovým klubem, a to do konce sezony 2024/25.

Hokejový klub si uvědomuje závažnost incidentů a rizikových utkání obecně, a proto budou po konzultaci s výše uvedenými složkami od sezony 2024/25 zavedena nová bezpečnostní opatření, která by měla eliminovat vznik potencionálních konfliktů mezi fanoušky:

  • Mezi sektory na stání domácích a hostů bude nad zábradlí instalována síť, která by měla eliminovat vhazování předmětů do vedlejších sektorů.
  • Mezi sektory na stání domácích a hostů bude vybudován bezpečnostní koridor, do něhož bude během rizikových zápasů zakázán vstup.
  • Do budoucna budou klubem zvážena další preventivní opatření – zákaz vnášení občerstvení do hlediště či zákaz prodeje alkoholických nápojů během rizikových utkání v sektoru určeném hostujícím fanouškům.
  • Klub momentálně na základě doporučení Policie ČR řeší s majitelem ČPP Arény možnosti vybudování odděleného vchodu pro hostující fanoušky tak, aby docházelo k minimálnímu kontaktu s domácími příznivci.