Rozhovory
po 28.6.2021 | Klub

Aleš Kmoníček o kompenzacích za permanentky i klubové aplikaci

Majitelé permanentek Mountfieldu HK na sezónu 2020/21 mohli kvůli pandemii a restrikcím ze strany státu navštívit jen jedno extraligové utkání na konci září, od té doby bylo možné sledovat hradecký hokej pouze virtuálně. Po konci ročníku se představenstvo klubu usneslo na tom, že s vyřešením kompenzací za nenavštívené zápasy posečká do doby, kdy bude epidemiologická situace jasnější – bude umožňovat návrat fanoušků v co největší míře zpátky do ochozů. Generální manažer Aleš Kmoníček nyní poodkrývá proces, který vedení klubu nastavilo.

Pane Kmoníčku, jaký je aktuální stav ohledně kompenzací za nevyužité permanentky ze sezóny 2020/21?
Představenstvo společnosti před časem rozhodlo o tom, že se tomuto tématu bude věnovat ve chvíli, kdy bude jasnější situace ve společnosti. Velice nás těší fakt, že se pandemická situace výrazně zlepšila a v pozitivním trendu pokračuje i nadále. Na základě dat z minulých týdnů věříme, že i kdyby měla nová sezóna začít s určitými restrikcemi, naše nejvěrnější fanoušky, tedy permanentkáře, budeme schopni do haly vpustit. Nejen proto začal klub v této otázce jednat. Z tohoto důvodu jsme e-mailem oslovili všechny majitele permanentek z předešlé sezóny ohledně dalšího postupu.

Proč klub k tomuto kroku přistoupil později než ostatní extraligové týmy?
Klub si je samozřejmě vědom toho, že má vůči majitelům permanentek nevyřízený závazek. Zde bych chtěl ale podotknout, že každý klub má jinak nastavenou finanční politiku, a my se vždy snažíme zaměřovat na vlastní stabilitu a hospodařit co nejrozumněji. Nemůžeme se v tomto ohledu dívat, jak to dělají ostatní.

Jaké tedy možnosti budou mít permanentkáři?
Všem permanentkářům jsme poslali personifikovaný e-mail s formulářem, ve kterém se budou moci rozhodnout, zda chtějí klubu peníze za zakoupené permanentky věnovat, a tím ho finančně podpořit, nebo můžou jednoduše zvolit, že o tuto variantu nemají zájem. Na tuto volbu budou mít všichni čas zhruba 14 dní.

Co bude následovat?
Kdo zvolí možnost věnování peněz za permanentku klubu, bude si ihned moci rezervovat permanentku na sezónu 2021/22, která bude ve speciální edici V.I.P. FANS, což s sebou přináší spoustu výhod. V první řadě jde o nezměněné ceny permanentek ze sezóny 2020/21 a možnost rezervace místa, na které je dotyčný zvyklý. Zároveň bude moci zdarma navštěvovat zápasy v partnerském Kolíně a využít slevy v našem fanshopu. Každého takového fanouška čeká rovněž balíček dalších benefitů v průběhu celé sezóny – bude zapsán na památeční tabuli v ČPP Aréně, obdrží na začátku sezóny originální dárek, těšit se může na akce určené pouze pro skupinu V.I.P. FANS, jako veřejné bruslení, setkání s hráči, vybraný nápoj zdarma a podobně. Ti, kteří měli permanentky na sezení, také uvidí na své sedačce samolepku s poděkováním. Po zvolení této varianty a vyplnění formuláře bude fanoušek přesměrován do prodejní aplikace, ve které bude moci zrealizovat rezervaci permanentky na sezónu 2021/22. Za každou permanentku však zaplatí pouze manipulační poplatek jednu korunu.

Proč právě tuto symbolickou hodnotu?
Protože se jedná o minimální částku, která je platební bránou podporována. Chceme, aby si každý permanentku touto formou objednal a fyzicky na pokladně vyzvedl, nebo si ji nechal zaslat poštou. Peníze budeme od permanentkářů požadovat až ve chvíli, kdy bude jasné, že budou fanoušci moci na základě pravidel ministerstva zdravotnictví navštěvovat zápasy.

Kdy tedy bude moct dojít k zaplacení permanentky?
Může to být v srpnu nebo taky v září. Až budeme mít zkrátka jasno, že bude povolená kapacita v Tipsport extralize dostačující, zašleme fanouškům pokyny k zaplacení. Chceme dát každému najevo, že nám budoucí vývoj není lhostejný. Zároveň se chceme dostat do situace, že s fanoušky nebudeme mít nevyřízené účty.

Už je jasno o tom, jaké budou ceny permanentek na sezónu 2021/22?
S ohledem na aktuální, zejména finanční situaci, jsme bohužel nuceni ceny permanentek na blížící se sezónu zvýšit, a to řádově o 20-30 %. Přesné částky jsou předmětem dalších jednání. Zvýšení cen se ale nebude týkat fanoušků, kteří zvolí možnost podpory klubu a věnují mu peníze za loňské permanentky. Pro tyto permanentkáře budou platit loňské ceny.

Budou se permanentky vztahovat i na přípravné zápasy? Případně kdy začne předprodej vstupenek na tato utkání?
V nabídce budou opět základní a sezónní permanentky s tím, že sezónní budou platné pro všechny zápasy v sezóně 2021/22 hrané v ČPP Aréně. Pokud nebude povolená kapacita naplněna permanentkáři, vstupenky půjdou do prodeje až několik dní před utkáním. Tedy v době, kdy budou jasné přesné podmínky, za kterých se zápasy budou moci konat.

Nastane v prodeji permanentek a vstupenek nějaká novinka?
Jednou z hlavních novinek v oblasti ticketingu bude nové prostředí prodejního portálu, které nabídne fanouškům atraktivnější vzhled, intuitivní ovládání a některé nové praktické funkce, na kterých jsme pracovali delší dobu. Opět řešíme možnost permanentkářů uvolnit nevyužité místo na konkrétní zápas jinému zájemci. Tuto funkcionalitu jsme měli v plánu spustit již v předchozí sezóně, nicméně kvůli pandemii nebyl důvod ji dokončit. Rozhodli jsme se vše ještě více inovovat a zapracovat na nové klubové aplikaci, přes kterou by mělo být uvolňování míst ještě o něco jednodušší. Nová aplikace bude obsahovat také řadu dalších funkcí, fanoušci se mají na co těšit. Ale nechci toho nyní více prozrazovat, aktuálně na tom intenzivně pracujeme a veškeré podrobnosti zveřejníme v samostatném článku.