Akademie ČH
čt 18.4.2024 | Redakce

Česko-kanadská spolupráce. Středoškoláci z Kanady v Hradci

V Hradci zavál kanadský vítr. Pod Bílou věž totiž během uplynulého víkendu zavítal zámořský tým ze země javorového listu. Konkrétně se jednalo o výběr hráčů ze střední školy z města St. John. Kanadští mladíci vesměs ročníku 2007 si zahráli čtyři duely na východě Čech, prohlédli si extraligové zázemí ČPP Arény. Ale hlavně: Užili si spoustu zážitků.

Kromě víkendu v Hradci zažili kanadští studenti také duely na západě Čech, v Tachově se utkali třeba s německým týmem. V Hradci Králové poznali krásy města, poměřili síly s tuzemskou hokejovou špičkou a také potkali kanadskou velvyslankyni, pod Bílou věž totiž přicestovala Emily McLaughlin, která sledovala úvodní bitvu proti královéhradeckému dorostu a rovněž si měla čas pohovořit se samotnými hráči a jejich rodinami.

Mimo to se Její excelence setkala s hejtmanem královéhradeckého kraje Martinem Červíčkem a také s primátorskou města Hradec Králové Pavlínou Springerovou. „Jsme moc rádi, že jsme mohli přivítat Kanadskou velvyslankyni u nás v Hradci. Hovor se točil hlavně kolem hokeje, na kterém jsme poté řádně fandily, ale probraly jsme také mnoho oblastí spolupráce a dobrých vztahů mezi Kanadou a Českem. Děkujeme za milou návštěvu a budeme se těšit na další,“ uvedla primátorka města Hradec Králové.


St. Bon´s Phoenix High School Hockey Team je kanadský hokejový tým ze střední školy v rámci stotisícového kanadského města St. John v provincii Newfoundland a Labrador na ostrově Newfoundland, jenž působí ve tamní druhé nejvyšší soutěži. Hlavním trenérem je bývalý hráč NHL John Cullen, jenž strávil v nejlepší hokejové lize světa deset sezon.

Výsledky St. Bon´s Phoenix při zápasech v Hradci Králové

Mountfield HK vs. St. Bon´s Phoenix 10:0
St. Bon´s Phoenix vs. Young-Talents Hockey 2:9
St. Bon´s Phoenix vs. BK Havlíčkův Brod 2:8
Mountfield HK vs. St. Bon´s Phoenix 17:4

Fotogalerie