Ohlasy k zápasu
pá 13.10.2023 | Jan Brůna, Adam Kodet

Jeden gól ze 41 střel? Málo, ví Oliver Okuliar. A co jeho start ligy?

Oliver Okuliar zatím zažívá snový začátek soutěže. Na ledě Olomouce se ze hry prosadil již poosmé v sezoně, úspěšným nájezdem navíc pomohl k výhře 2:1. Lvi si tak spravili chuť po nepovedeném domácím derby a znovu zvítězili na venkovním kluzišti. Mountfield se však stále potýká s nízkou produktivitou, na což upozornil i slovenský forvard. A proč chválil Branislava Konráda?

Olivere, jak nakonec těší výhra 2:1 v Olomouci, i když není za tři body?
První dvě třetiny podal celý tým dobrý výkon. Potom jsme od toho trochu upustili. Myslím si, že dva body jsou tentokrát zasloužené. Mohli jsme dát více gólů a vyhrát za tři, ale dva bereme také.

Hanákům se zatím v sezoně vůbec nedaří přesilové hry, čehož jste sám únikem málem využil…
Každý má dnes videa a statistiky, takže jsme to viděli. Víme o tom, ale nechtěli jsme útočit v oslabení, hlavně se zaměřujeme na bránění. Bojujeme každý zápas, musíme tam nechat všechno, pak můžeme vyhrávat i za tři body a dávat více gólů.

Hradec zase trápí nízká produktivita, jedna branka z 41 střel je málo…
Ano, nevím, proč to tam nepadá. Možná se musíme trochu více uvolnit. Braňo (Branislav Konrád) chytal výborně, to musíme uznat. Vždy se na něj díváme před utkáním. Ale myslím si, že máme natolik kvalitní hráče, že ze 41 střel musí padnout alespoň tři góly. Já mohl dát dva a i ostatní měli šance.

„Moje úloha i hlava je pouze v Hradci.“

#8 Oliver Okuliar (o zájmu ze zámoří)

Vám se zatím v ročníku daří, tentokrát jste zapsal branku i proměněný nájezd v rozstřelu.
Poprvé jsem se tam natlačil a druhý gól byl z blafáku. Věřil jsem si, tak jsem se přihlásil na nájezd a zkusil jsem to takhle. Konečně jsme měli dobrý start do utkání. Před tím jsme první třetiny hráli jako dorostenci a teď jsme konečně udávali tempo. Ani jsem nevěděl, že máme lepší bilanci z venkovních kluzišť…

Osm gólů, to je hodně povedený start. Čekáte, že by vás opět mohly lákat kluby ze zámoří?
Popravdě se na to moc nekoukám. Moje úloha i hlava je pouze v Hradci. Nebudu se na to dívat, aktuálně to není pro mě cíl. Cíl je vyhrát každý následující zápas s Hradcem.