Preview k zápasu
so 30.9.2023 | Tomáš Prodělal

Zpátky na domácí led! Hradec přivítá nevyzpytatelnou Energii

Po třech neúspěšných nastaveních Hradečtí odjeli do Třince, kde nejen protáhli bodovou sérii na šest zápasů, ale také vrátili tamním Ocelářům loňské finále nejvyšší výhrou nad Slezany v historii. Extraligový harmonogram však nezastavuje, a tak Lvy čeká čtvrtý duel v osmi dnech. Do ČPP Arény tentokrát přijedou Karlovy Vary, které přes léto posílili a jejich hokej rozhodně nenudí. Utkání začíná v nedělních 16 hodin.

IikkaKangasniemi
Osmadvacetiletý rodák z Oulu sice měří jen 170 centimetrů na ledě ho však nejde přehlédnout. Šikovný levák v posledních třech sezonách v Lahti vždy překonal hranici 30 bodů. Pro letošní sezonu se Fin rozhodl pro změnu a přesunul se na západ Čech.

Karlovy Vary osvěžil severní vítr

Loňská sezona Západočechům skončila v předkole, ve kterém nestačili na Olomouc v poměru 1:3 na zápasy. David Bruk přesto nechal většinu kádru pohromadě, nějaké ztráty však karlovarská soupiska přeci jen zaznamenala. Velmi citelný byl odchod Štěpána Lukeše, jenž do lázeňského města zamířil před necelými dvěma lety právě z Hradce. Gólman se zkušenostmi z reprezentace dal přednost brněnské Kometě. Stejnou trasu následoval rovněž Martin Kohout, se kterým Energii odešlo 23 kanadských bodů. Ani na další útočné eso se už ve městě filmového festivalu nemohou spolehnout. Petr Koblasa rozšířil řady konkurenčního Litvínova. Do anglického Sheffieldu zase zamířil Mikko Juusola.

Co se příchodů týče, vytáhlo vedení Karlových Varů hned několik es z rukávu. Tím prvním je jistě angažování loňského bronzového medailisty extraligy a brankáře, který velmi dobře ví, jaké to je chytat v reprezentačním dresu, Dominika Frodla, jehož Západočeši vylákali z Pardubic. Tamní management i nadále pokračuje cestou pilování přehlížených talentů, pro tyto účely letos přivedl Jana Bernovského z Vítkovic nebo Ondřeje Procházku z Litoměřic. Z Lapače se na druhou stranu republiky přesunul forvard Roman Přikryl. Dvě zajímavá jména Energie přivedla také zpoza Baltského moře. Ze švédského Västeräs přišel nositel slavného hokejového jména Lukas Zetterberg, který si v minulé sezoně druhé nejvyšší soutěže připsal 33 bodů v 52 duelech. Největším úlovkem je však finský štírek Iikka Kangasniemi, který vloni spolu s Patrikem Bartošákem došel do finále finské ligy s Lahti.

Začátek sezony si svěřenci Davida Bruka nemohli přát lepší. K prvnímu utkání podnikli dalekou cestu až do Ostravy, kde se však mohli radovat, když vítkovickou Rideru přejeli 6:2. Energetici nepřibrzdili ani po návratu domů, kde hladce porazili Kometu 4:0. Poté už ale přišlo první škobrtnutí, konkrétně v Olomouci, se kterou Západočeši v repríze předkola padli 3:4. Následně doma Karlovarští nenašli recept na Jana Růžičku, jenž vychytal Boleslavi výhru 1:0. Pod Bílou věž podniknou hokejisté od Ohře cestu v dobré náladě, jelikož v pátek porazili Liberec skvělým finišem ve třetí třetině 5:2. Týmová produktivita lázeňského celku je rozprostřena rovnoměrně, o tom svědčí hned trojice na čele týmového bodování. Tomáš Rachůnek, Dávid Gríger a Jan Hladonik mají po šesti bodech.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách a ve fanshopu. V nové říjnové verzi naleznete představení soupeřů, rozhovor s Tomášem Pavelkou, plakát Patrika Bartošáka, vzpomínání na extraligu před třiceti lety a zkrátka vše podstatné, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže o hraný puk!

Sestavy z minulého utkání