Ohlasy k zápasu
pá 6.10.2023 | Jan Brůna

Neskutečný zážitek, říká po gólu Adam Novotný a děkuje týmu

Datum 6. října 2023 si budou u Novotných pamatovat. A nejen tam. Patnáctiletý talent hradecké akademie a nejlepší střelec juniorky dostal na ledě Kladna šanci v extralize a využil ji na jedničku. Při svém debutu totiž dal gól a nakopl Lvy k obratu, který dokonali v prodloužení. Tam si dokráčeli pro výhru 4:3, na kterou budou klenot Mountfieldu i hokejová veřejnost ještě dlouho vzpomínat.

Adame, velká gratulace k debutu i gólu. Jaké jsou vaše první dojmy?
Hlavně chci poděkovat klukům, jak mě vzali mezi sebe. Strašně moc mi pomohli a jsem za to rád. Pan Martinec mi říkal, že mám jít ve středu trénovat s A-týmem. To jsem ještě nevěděl, že budu hrát. Pak že mám přijít na druhý trénink ve čtvrtek, to už jsem něco tušil. Pak jsem se dozvěděl, že nastoupím, a měl jsem neskutečnou radost. To nejde ani popsat. Všichni hráči i trenér mi popřáli.

Jak jste se cítil během rozcvičky a úvodního střídání?
Abych pravdu řekl, ani jsem neměl takovou trému, za což jsem byl rád. S prvním střídáním to spadne a pak už si jen užíváte zápas. Jsem rád, že jsem mohl i takhle hezky pomoci. Nejmladší střelec extraligy zní samozřejmě krásně. Tohle se jen tak někomu nepoštěstí. Hlavně chci poděkovat klukům, jak mě povzbudili.

Rodinka Novotných? Ta nejšťastnější na kladenském zimáku ❤️

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pátek 6. října 2023


Jak vypadala gólová situace z vašeho pohledu?
Chajda (Matěj Chalupa) to nahodil před bránu, já jsem z otočky vystřelil. Puk se odrazil od betonu a měl jsem prázdnou bránu, což byla už snadná práce.

Po úvodní brance mezi muži vám asi hodně narostlo sebevědomí…
Určitě. Když dáte branku, tak se sebevědomí zvedne, hrajete v klidu… Pomohlo mi to, jsem rád, že to tam padlo. Užil jsem si děkovačku; byla moje první v životě a chtěl bych poděkovat fanouškům. Jsme vděčni za dva body.

Možná předčasný dotaz, ale jak vidíte svou budoucnost v hradeckém áčku?
To nemůžu říct, vůbec nevím. Chtěl bych samozřejmě odehrát co nejvíce zápasů, abych klukům pomohl a udělal každým střídáním co nejvíce práce. Hodně mi pomohly góly v juniorce a jsem rád, že jsem se dokázal prosadit i v áčku. Je to neskutečný zážitek.

Černé na bílém, Adam Novotný je nejmladší střelec v historii Tipsport extraliga✌️

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pátek 6. října 2023


Když jste zmínil juniorku, v čem jste mohl vidět největší rozdíl?
Silově to je neskutečný rozdíl, tady jsou hráči vyspělí… Myslím si, že rychlost se nedá moc srovnávat, protože dospělý hokej je opravdu na jiném levelu. Jsem rád, že jsem mohl nakouknout a zahrát si.

Bude vás po takovém úspěchu muset někdo držet při zemi?
Myslím si, že to zvládnu sám, rodiče mi určitě pomohou. Přijeli se podívat i se ségrou a podpořit mě, za což jsem vděčný. Nemyslím si hned po gólu, že jsem nějaký mistr světa. Mám takovou povahu. Puk mi schoval Chajda a určitě půjde na poličku, ještě pro něj musím vymyslet s mamkou čestné místo.

Fakt jsem nejmladší střelec ligy? ANO!!! 🤩

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pátek 6. října 2023