Ohlasy k zápasu
st 13.2.2019 | Adam Kodet

Zaslouženě bereme tři body, říká odhodlaně střelec Mislav Rosandič

První zápas po reprezentační pauze vyšel Hradeckým náramně a do tabulky tak zapsali další tři důležité body. Až na pasáž ve druhé třetině průběh utkání kontrolovali, v každé periodě vstřelili branku a perfektně tak Hanákům oplatili poslední prohru na jejich ledě. Skóre otevřel v 9. minutě Mislav Rosandič, pro kterého to byla branka po dlouhých 32 zápasech.

Mislave, do zápasu jste vkročili skvěle, byl to váš cíl zatlačit soupeře hned zkraje utkání?
Ano, určitě. Po delší přestávce jsme chtěli mít dobrý vstup do zápasu, abychom se dostali do tempa. Myslím si, že se nám to povedlo a že první třetina byla z naší strany nejlepší část zápasu.

Ve druhé třetině ale Olomouc hru vyrovnala, čemu to přisuzujete?
Nechali jsme se trošku unést hrou nahoru dolů a začali jsme si věci na ledě zbytečně zlehčovat. Nehráli jsme tak poctivě, jako v první třetině. Navíc to ještě rozkouskovaly přesilovky a oslabení a podle toho hra vypadala. Ve třetí třetině jsme se ale zase dostali do tempa a myslím, že zaslouženě bereme tři body.

Dlouho se hrálo bez vyloučení, ve druhé třetině přišla série trestů. Váš výkon to spíše zpomalilo, souhlasíte? Přece jen přesilovky se vám v sezóně moc nedaří.
Je pravda, že nás to trošku zabrzdilo. Ale neřekl bych, že přesilovky dnes nebyly dobré, z jedné jsme přece jen dali gól a nemůžeme proměnit všechno. Kluci z první a druhé lajny, kteří na přesilovky chodí, podle mě odvádí dobrou práci.

Na konci druhé třetiny se vracel čas, nakonec se zbytek periody odehrál až po přestávce. Nevykolejilo vás to?
Nijak nás to nerozhodilo, pár sekund sem, pár sekund tam, na to se nehraje. Nějakých sedmnáct sekund před koncem třetiny šli rozhodčí volat a zjistit, jestli to byl gól. Nakonec ho uznali a fanoušci naházeli nějaké předměty na led. Rozhodčím se to nedařilo zastavit, tak zbytek třetiny přeložili a potom po přestávce už to bylo dobré.

„Nejsem žádný bitkař, ale kdyby to situace vyžadovala, rukavice bych shodil.“

44 Mislav Rosandič (o potyčce s Janem Švrčkem)

Po delší době jste vstřelil gól, který byl opravdu výstavní. Jak se ta situace seběhla?
Filip Pavlík mi dal puk na modré, nejdřív jsem chtěl vystřelit, ale hráč mi do toho lehnul, tak jsem si to stáhl pod sebe. Pak už jsem se podíval, kam umístím střelu a jsem rád, že to tam spadlo.

Právě s Filipem Pavlíkem nastupujete většinu sezóny, jak se vám s ním hraje?
To by měli spíš ohodnotit trenéři, ale myslím, že jsme docela dobrá dvojice. Dobře se doplňujeme a doufám, že nám spolupráce vydrží co nejdéle.

Ve třetí třetině jste se dostal do konfliktu s Janem Švrčkem, nezavánělo to bitkou?
Šel nám do brankáře a my jednoduše nemůžeme dovolit soupeři, aby bouchal hokejkou našemu brankáři přes betony. Začal jsem ho trochu sekat, on mi to vrátil, takový je hokej. Za takového stavu a v takovém zápase bych do toho asi nešel. Nejsem žádný bitkař, ale kdyby to situace vyžadovala, rukavice bych shodil.

V Olomouci je jeden z nejstarších stadionů v lize, jak se vám tady hraje?
Je tady docela zima, to je pravda. Teď jsme měli dva tréninky v malé hale, tak nevím, jestli to trenéři udělali schválně, abychom se na to připravili (směje se). V mládežnických kategoriích jsme hráli ještě na studenějších a mnohem horších stadionech, takže každý, kdo si prošel od žáčků až po seniory, to zažil a je na to připravený.

Máte před sebou ještě další tři venkovní duely, s čím do nich půjdete?
Doufám, že v Třinci výhru potvrdíme. Nemůžeme se teď dívat na to, jestli hrajeme venku nebo doma. Je konec základní části a my musíme hlavně sbírat body, abychom vydrželi v top šestce. To je náš primární cíl, abychom nemuseli hrát předkolo. Nesmíme se ohlížet na to, jestli hrajeme zrovna v Olomouci nebo v Třinci, ve staré nebo nové hale, musíme si za tím jít sami a věřím, že se nám to podaří..

Koukáte už na tabulku a na možného soupeře do play off?
Vůbec, zatím to snad ani nejde. Pořád ještě můžeme skončit první, ale taky klidně desátí. Ještě nějakých pět šest zápasů nebude nic jasné, pak už se možná nějaké dvojičky pro play off začnou rýsovat. Uvidíme, co nám přinese budoucnost.