Žáci
út 27.4.2021 | Jan Vavřina

I přes omezení s úsměvem. S tréninkem začali také mládežníci

Epidemiologická situace v České republice se po dlouhých měsících konečně lepší, tím pádem začíná rozvolňování přísných pravidel. Ta od pondělí 26. dubna umožňují trénovat v menších skupinách ve venkovních prostorách, a naděje Mountfieldu HK toho hned využívají.

Šest dvojic, maximálně tedy 12 osob, na venkovní ploše o velikosti alespoň 180 m2. Takové jsou aktuální podmínky pro společné sportování dětí i veřejnosti, samozřejmě za dodržování platných epidemiologických opatření.

Mladí hokejisté Mountfieldu HK díky tomu mohli konečně vyrazit na první tréninky po několikaměsíčním půstu. „Děti i jejich rodiče byli opravdu natěšení. Děti půl roku prakticky nic nedělaly, kolektiv jim chyběl. Měli jsme trochu obavy, jestli některé po tom dlouhém období neskončí. Ale zájem o první tréninky byl obrovský, všichni chtějí pokračovat, což nás moc těší,“ nezastírá spokojenost po restartu mládežnického pohybu vedoucí sportovních tříd Martin Stehno.

Lvíčata aktuálně využívají venkovní sportoviště v Hradci Králové a blízkém okolí, dovnitř zatím nemohou. Další rozvolnění je naplánováno na začátek května, kdy by spolu mohlo trénovat až dvacet osob. Vše ale záleží na finálním jednání a rozhodnutí odpovědných orgánů v čele s Vládou České republiky a ministerstvem zahraničí.

„Doufáme, že to takhle poběží dál a bude se nadále postupně rozvolňovat. Čekáme taky na to, až budeme moci využívat vnitřní prostory, to nás momentálně dost limituje. Máme jedenáct mládežnických kategorií a hledat místa pro trénink, aby náplň byla pro všechny adekvátní, není v současné době jednoduché. Ale i tak jsme rádi za to, že se vše konečně rozjíždí,“ dodává s úsměvem královéhradecký trenér.

Fotogalerie