Akademie ČH
pá 4.8.2023 | Eva Šafranková

Víkendové turnaje! Dorost se rve v Třinci, junioři vyrazí k rivalovi

Plány dvou nejstarších mládežnických kategorií na tento víkend jsou jasné: Vyrazit na turnaj a pořádně poměřit síly se soupeři v rámci přípravy na nový soutěžní ročník. Dorostenci museli urazit větší kus cesty, protože byli stejně jako minulý rok pozváni na President Cup do Třince. Zato junioři to na Turnaj O pohár primátora nemají vůbec daleko. Vycestují totiž k největšímu rivalovi do Pardubic.

Dorost na President Cupu

Dorostenci si stejně jako loni zpestří přípravu prestižním mládežnickým turnajem, který nese název President Cup. Jeho pořadatelem jsou třinečtí Oceláři a letos se turnaj koná již podeváté. Pozvánku obdrželo celkem deset účastníků pocházející z České republiky i zahraničí. Slavnostní zahájení proběhlo ve čtvrtek 3. srpna, kdy došlo k souboji dovednostních disciplín a poté proběhl los mančaftů do dvou skupin. Hrací systém turnaje je takový, že se v každé skupině utká každý s každým. Její pořadí mužstev určí, jakým způsobem se poté odehrají zápasy o konečné umístění.

Skupina A se představí ve WERK ARENĚ. Do ní patří reprezentační výběr Ukrajiny do 17 let, pražská Sparta, Třinec, hokejisté Rigy a Slovanu Bratislava. Celky ze skupiny B poměří své síly v Mini WERK ARENĚ. Tam se řadí právě i Mountfield HK, který stejně jako v roce 2022 vyzve Salzburg, Karlovy Vary, Davos a naopak se poprvé utká s Vítkovicemi. Východočechy čekají nejprve v pátek duely s tuzemskými týmy, následující den pak s těmi zahraničními. V neděli zakončí President Cup bitvy o umístění.

Program dorostu na turnaji President Cup 2023 v Třinci

Turnaj (Třinec), pá 4.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
16:30
Turnaj (Třinec), so 5.8.2023
EC Red Bull Salzburg Salzburg - Mountfield HK Mountfield HK
14:00
Turnaj (Třinec), so 5.8.2023
HC Davos Davos - Mountfield HK Mountfield HK
19:00
Turnaj (Třinec), ne 6.8.2023
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
 

Junioři na turnaji v Pardubicích

Ani juniorka nezahálí a na novou sezonu se snaží připravovat, jak nejlépe dovede. K tomu jí může pomoct i účast na turnaji v Pardubicích. Jeho součástí jsou další čtyři mančafty z české DHL Extraligy juniorů. Kromě hokejistů zpod Bílé věže do města perníku dorazí ještě Litvínov, Plzeň a Brno. Každý celek odehraje během dvou dnů čtyři mače, což znamená, že se každý střetne s každým. Vše proběhne na ledě v enteria areně.

Svěřenci Martina Vágnera během sobotního dopoledne vyzvou domácí Dynamo, které je jejich prvním soupeřem, odpoledne pak litvínovskou Vervu. O den později je čeká plzeňská Škodovka a mužstvo z jihomoravské metropole, kterým je brněnská Kometa.

Program zápasů juniorů na Turnaji o pohár primátora v Pardubicích

Turnaj (Pardubice), so 5.8.2023
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Mountfield HK Mountfield HK
09:00
Turnaj (Pardubice), so 5.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Verva Litvínov Litvínov
13:00
Turnaj (Pardubice), ne 6.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Škoda Plzeň Plzeň
10:00
Turnaj (Pardubice), ne 6.8.2023
HC Kometa Brno Kometa - Mountfield HK Mountfield HK
14:00