Akademie ČH
st 30.8.2023 | Jan Brůna

Šance na nápravu. Juniorka vyzve tento týden Vary a Litvínov

Po dvou zápasech nula bodů. Takový začátek soutěžních bojů si juniorka Mountfieldu nepředstavovala. V sobotu nestačila na Liberec 1:2 a v pondělí v Boleslavi 1:4. To ale musejí nejstarší akademici hodit za hlavu, hned ve čtvrtek je totiž čeká třetí kolo a utkání s Vary, následně v sobotu odcestují do Litvínova. Přijďte kluky posledního srpna podpořit!

Hradeckým juniorům start sezony podobně jako před rokem nevyšel podle představ. Svěřenci Martina Vágnera doma přivítali Liberec a i přes velký tlak pouze ve třetí třetině snížili, když se trefil Adam Novotný. První soutěžní zápas odchytal v dresu Lvů brankář Filip Tuček, jeho 26 zásahů ale na úvodní body nestačilo. Jednoznačněji působilo pondělní utkání na ledě Mladé Boleslavi. Východočeši opět našli jediného střelce, kterým byl zase Novotný, a hlavně kvůli nepovedenému poslednímu dějství padli 1:4. Stále tak čekají na bodový zisk.

Šanci na nápravu mají závěrečný srpnový den, kdy pod Bílou věží přivítají Karlovy Vary. Tým ze západu Čech skončil minulý ročník v základní části na třetím místě se ziskem 97 bodů, jen dva body za těžkými vahami z Vítkovic a Třince. Mountfield v sezoně 2022/23 skolil Energii jedinkrát, a to ve venkovním duelu 3:2. Jinak nestačil postupně 0:4, 1:3 a 3:4 po nájezdech. Energetici letos v prvním kole přehráli Spartu 4:3 a Vervu 5:4, v obou případech po prodloužení.

V sobotu pocestuje juniorská družina do Litvínova. Ten se minulý rok umístil na jedenácté příčce, přičemž hned na startu porazil právě Hradec 5:2. Následně to Lvi Chemikům vrátili, aby pak s Vervou ještě dvakrát padli výsledky 4:5 a 2:5. Severočeši letos stejně jako jejich kolegové z východu odehráli dva mače – nejprve v přestřelce pokořili Boleslav 7:5 a poté padli ve Varech 4:5 v nastavení.

Program juniorů na následující dny

3. kolo, čt 31.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary
12:45
4. kolo, so 2.9.2023
HC Verva Litvínov Litvínov - Mountfield HK Mountfield HK
16:00