Akademie ČH
čt 13.7.2023 | Adam Kodet

Příprava dorostu: President Cup či dvojzápas s Ledovými lvy

Druhá nejstarší mládežnická kategorie odstartuje přípravná klání na nadcházející sezonu už na konci července, kdy vyzve na Vysočině jihlavskou Duklu. Během předzávodního období se mladí hradečtí Lvi zúčastní třeba podobně jako loni turnaje v Třinci, na konci srpna pak pod Bílou věží přivítají soupeře z Drážďan.

Dorostenecký tým Mountfieldu HK už je nějaký ten pátek v zatížení v rámci letní přípravy, před nedávnem se celý mančaft stejně jako A-tým a junioři zoceloval na Gladiator Race Areně na Stříbrném rybníku. Teď už vše pomalu směřuje k prvním kláním přímo na ledě, kde budou chtít svěřenci staronového kouče Jiřího Janouška patřit znovu mezi nejlepší tuzemská družstva. V minulé sezoně hradecký dorost dokráčel do čtvrtfinále, kde padl po boji s pozdějším mistrem z Třince.

K prvnímu přípravnému utkání letošního ročníku nastoupí východočeští mládežníci 27. července na Vysočině proti Dukle Jihlava, kterou pak v polovině srpna budou hostit u sebe doma. Dvakrát se Lvi střetnou i s brněnskou Kometou či tradičním rivalem z Liberce, avšak jeden z duelů se Severočechy stále hledá svůj přesný termín na konci srpna. Právě s Bílými tygry se letos Hradec v základní části extraligy dorostu potkávat nebude, a tak se dá čekat třeskutý boj už v přípravě.

Lákadlem přípravného období bude stejně jako loni třinecký President Cup, kterého se letos účastní desítka týmů. Na začátku srpna do Slezska zavítá třeba tým z Davosu, Salcburku, Bratislavy nebo Rigy. Rozlosování skupin ještě není známo, ale turnaj opět slibuje velmi zajímavé střety se zahraničními i tuzemskými soupeři. A právě celek ze zahraničí bude hostit na dva zápasy i Hradec Králové, na konci srpna totiž v ČPP Aréně přivítá Ledové lvy z Drážďan, vítěze základní části loňské sezony německé dorostenecké ligy a celkového bronzového medailistu.

Přípravné zápasy dorostenců před sezonou 2023/24

přát., čt 27.7.2023
HC Dukla Jihlava Jihlava - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., út 1.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Kometa Brno Kometa
 
Turnaj (Třinec), pá 4.8.2023
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
 
Turnaj (Třinec), so 5.8.2023
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
 
Turnaj (Třinec), ne 6.8.2023
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., čt 10.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dukla Jihlava Jihlava
 
přát., út 15.8.2023
HC Kometa Brno Kometa - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., pá 25.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Dresdner Eislöwen Drážďany
 
přát. , so 26.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Dresdner Eislöwen Drážďany
 
přát., čt 31.8.2023
Bílí Tygři Liberec Liberec - Mountfield HK Mountfield HK