Akademie ČH
po 20.2.2023 | Jan Brůna

Juniorku čekají tři zápasy, dorost pomalu finišuje nadstavbu

Další týden a další zápasy akademie jsou tady. Juniorka přidá třetí domácí utkání za sebou, než vyrazí k dvojboji na Moravu. Dorost se na závěr nadstavby pokusí využít výhody známého prostředí a urvat co nejvíce bodů v posledních mačích. A devítka má na programu dohrávku s Libercem, přičemž by ráda zvítězila potřetí v řadě. Přijďte kluky podpořit na stadion!

Juniorka přivítá doma Liberec, pak zamíří na sever Moravy

Nejstarší akademici po reprezentační pauze nenavázali na třízápasovou sérii vítězství a v ČPP Aréně podlehli Plzni. Ačkoliv fantasticky srovnali z 0:3 na 3:3, soupeř zasadil rozhodující úder a nenechal si sebrat ani bod. V sobotu proti Spartě svěřenci Jiřího Janouška ml. rychle prohrávali 0:2, jenže po skvělém obratu ještě v první třetině nakonec vyhráli 8:4. Další na programu bude dohrávka 26. kola s Libercem, který je v tabulce jen o stupínek nad Hradcem (10.), má ale čtyři body a utkání k dobru. Tygři mají shodně se Lvy 15 tříbodových výher a z úvodní desítky týmů nejhorší obranu (139 inkasování). Využití přesilovek 13,48 % je po Boleslavi druhé nejslabší v lize. Východočeši se utkali se Severočechy dosud dvakrát, a to v obou případech pod Ještědem, kde padli 1:2 a pak vyhráli 1:0.

V pátek čeká Mountfield cesta za těžkými kalibry extraligy. Nejprve v poslední pracovní den vyzve Třinec, jenž ze třetí pozice a duely k dobru stále pomýšlí na první místo. Oceláři, to je nejlepší ofenzíva soutěže (156 branek), avšak bez jednoho gólu inkasovali na chlup stejně jako jedenáctí Hradečtí. Takto produktivní útok není žádným překvapením, jelikož Slezané vypálí v průměru skoro 39 střel. Ani 17,33% využití přesilovek není špatné. Lvi mají tuto sezonu s Třincem negativní bilanci – doma vyhráli 4:3 a padli 1:5, venku nestačili 3:6. V sobotních 13:00 začne mač na ledě druhých Vítkovic, které se pyšní po Varech druhým nejlepším oslabením (86,7 %). S Riderou zatím Hradec pokaždé bodoval; výsledky jsou 2:3 po nájezdech, 2:3 po prodloužení a skalp 5:2.

Dorost finišuje nadstavbu, teď ho čekají celky ze spodu tabulky

Svěřenci Václava Pánka se ocitli v závěru programu nadstavbové skupiny a v bojích o pořadí pro play-off se zatím drží přibližně uprostřed. Jejich rok 2023 dosud vypadá následovně: čtyři vítězství v řadě, čtyři prohry v řadě a možnost nakopnout se výhrou 4:1 v Boleslavi. Tu ale dorostenci nevyužili a poté padli v Liberci 6:7, ačkoliv měli zápas dobře rozehraný. Teď v pátek hostí Vítkovice, které okupují předposlední místo tabulky a úspěšnost oslabení jen 73,49 % značí druhou nejhorší hru v početní nevýhodě. Východočeši by jistě rádi navázali na předchozí výhru v Ostravě 7:5.

V sobotu krátce po poledni rozehrají mladí Lvi utkání se Zlínem, jenž je aktuálně jasně poslední a statistikami tomu jde hodně naproti. Berani, mimo jiné s nejslabší defenzívou (89 gólů), vystřelí na bránu průměrně pouze šestadvacetkrát a sami dovolí soupeři přes 48 pokusů mezi tři tyče. Když se k tomu přičtou nikterak slavné přesilovky, nemají se Ševci moc čeho chytit, ale ještě není dobojováno. I ve městě Tomáše Bati Mountfield uspěl, a to 4:2.

Devítku čeká jediný mač – dohrávka pod Ještědem

Hokejisté deváté třídy nasbírali v průběhu ledna pět porážek za sebou, avšak v posledních dvou duelech zase zabrali a poradili si se dvěma severočeskými mužstvy. Pod Bílou věží pokořili Chomutov 3:1 a Litvínov 5:3. V nadstavbové skupině náleží Lvíčatům čtvrtá příčka, ovšem s velkou zápasovou ztrátou na soupeře nad nimi. Tento týden mají na programu pouze dohrávku proti druhému Liberci, na nějž deváťáci ještě nenašli recept. Doma mu podlehli 0:3 a následně dokonce 0:4. Vylepší svěřenci Luboše Dvořáka toto nepříznivé skóre?


Program akademie na následující dny:


JUNIOŘI: 26. kolo, út 21.2.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec Liberec
15:00
9. TŘÍDA: 12. kolo, čt 23.2.2023
Bílí Tygři Liberec Liberec - Mountfield HK Mountfield HK
16:00
DOROST: 19. kolo, pá 24.2.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
17:30
JUNIOŘI: 49. kolo, pá 24.2.2023
HC Oceláři Třinec Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
DOROST: 20. kolo, so 25.2.2023
Mountfield HK Mountfield HK - PSG Berani Zlín Zlín
12:30
JUNIOŘI: 50. kolo, so 25.2.2023
HC Vítkovice Ridera Vítkovice - Mountfield HK Mountfield HK
13:00