Žáci
čt 21.6.2018 | Redakce

Nejmenší Lvi tmelili kolektiv. V Harrachově byli na Jizeře, došlo i na noční hru

Než spolu začnou fungovat během sezóny, je třeba se pořádně poznat a užít si i nějakou tu zábavu. Přesně s tím cílem odjely do Harrachova nejmladší ročníky Mountfieldu HK – první, druhá třída i někteří členové základny, tedy děti narozené v letech 2011, 2012 a 2013. Za tři dny stihli malí Lvi nejen výlety nebo prohlídku železnice, ale také třeba noční hru či zaslouženou opékačku.

Program byl vskutku pestrý. „V pátek večer jsme přijeli a měli aktivity v chatě, například tvorbu vlajky v družstvech. V sobotu byl výlet na Jizeru, kde jsme prolézali korytem, skákali po kamenech, pro kluky opravdu zábava. Měli jsme i takovou celotáborovou hru, kdy děti sbíraly body a části mapy, aby pak mohly najít poklad. Bylo to takové závěrečné soustředění letní přípravy,“ hodnotí třídenní výlet trenér Patrik Stehno.

Kde vůbec byli Hradečtí ubytováni? „V chatě Sport Ski na Kořenově, tedy na stejném místě jako starší kategorie v minulosti. Bylo to super. Budova jen pro nás, přičemž jsme ji naplno využili. Všem musím poděkovat za maximální servis, který nám poskytli,“ pochvaluje si vedoucí nejmladších ročníků.

Nejen pro hráče, i pro něj osobně se jednalo o další výborný zážitek. „Mám takové akce hrozně rád. Tisíckrát raději jezdím na ně, než být s dětmi někde zavřený. Kluci samostatně fungují jinak, než když jsou v Hradci, a lépe je tak poznám. Teď to byl pro mnohé první výjezd bez rodičů, takže byly i nějaké slzy a stesk, ale to k tomu patří. Snažili se, celkově maximální spokojenost,“ nešetří pochvalami trenér.

Píle a disciplína malých talentů byly navíc po zásluze odměněny již zmíněným pokladem. „Byly v něm hokejové kartičky, bonbóny i plakáty. Největší zábava ale nastala večer při noční hře, kluci plnili určité úkoly a byla to pro ně velká show. Měli i trochu strach, ale celkově si to užili,“ usmívá se sedmadvacetiletý muž, jenž v současnosti studuje licenci A.

A jak vůbec hodnotili celé dobrodružství samotní caparti? „Všechny děti byly spokojené a chtěly by jet znovu. Prostředí bylo úžasné a celkově se výjezd opravdu povedl. Speciální poděkování patří panu Hočevarovi a personálu z chaty Sport Ski za perfektní servis,“ dodává na závěr Patrik Stehno.

Fotogalerie