Aktuální zprávy z klubu
so 9.6.2018 | Lukáš Foff

Hradečtí hokejisté rozdávali radost a podpisy na Dni Vody

Na břehu Labe u Tyršova mostu v Hradci Králové se konal v pátek odpoledne Den Vody. Každoročně pořádanou akci navštívila i čtveřice hradeckých hokejistů, která nejprve rozdávala podpisy malým i velkým fanouškům a poté si vyzkoušela oblíbenou Trubačovu lávku. Jan Berger a Štěpán Havránek ji zvládli v suchém triku, Lukáš Vopelka s Jakubem Muškou už takové štěstí neměli.


Během krásného slunečného odpoledne se na břehu řeky Labe konala tradiční akce Den Vody. Na pódiu se střídaly kapely a taneční skupiny, diváci chodili od stánku ke stánku a v jednom z nich seděla také čtveřice hokejistů Mountfieldu HK. Mladé pušky Štěpána Havránka, Jakuba Mušku a Lukáše Vopelku doplňoval už o něco zkušenější Jan Berger.

Zejména pro první dva jmenované je podepisování kartiček divákům poměrně nová záležitost. „Je to něco nového, takový kontakt s fanoušky. Jsme mladí, takže se s tím zatím seznamujeme a získáváme informace od zkušenějších podpisářů,“ pomrkává na populárního „Bergyho“ Jakub Muška.

Po této příjemné povinnosti následovala tradičně nejoblíbenější atrakce Dne vody, kterou je Trubačova lávka natažená přes oba břehy Labe. Tuto kluzkou lávku složenou z několika dílů si vyzkoušelo přes třicet závodníků, mezi nimiž nechyběli ani hradečtí hokejisté či moderátorka internetového seriálu Na hokejovém soutoku Veronika Lálová.

Veronika celou akci otevřela ladným během bez pádu, což se však nedá říct o Lukáši Vopelkovi a Jakubu Muškovi. Štěpán Havránek si opatrným během zkušeně pohlídal celou cestu a Jan Berger lávku dokonce prolétl s vynikajícím časem, kterým se zařadil mezi nejlepších pět účastníků.

O svoje pocity se aktéři podělili prakticky ihned po doběhu. „Já jsem viděl Vopece, jak se přede mnou vymáchal, tak jsem si jen říkal, že to zkusím přeběhnout. Naštěstí to vyšlo, ale je mi takové vedro, že bych tam klidně skočil,“ říká s úsměvem Jan Berger. Štěpán Havránek běžel o poznání opatrněji, protože měl jasný cíl. „Já jsem měl za úkol tam nespadnout, což se mi podařilo, takže jsem spokojený,“ potvrzoval druhý úspěšný běžec.

Na pořad dne samozřejmě přišla otázka, jestli si úspěšná dvojice bude dělat srandu z té neúspěšné. Zatímco Jan Berger se vyjadřoval umírněně, že někdo tam spadnout musel, tak Jakub Muška měl úplně jasno. „Já jsem to na rozdíl od Lukáše Vopelky alespoň doběhl, takže si všichni budeme dělat srandu z něj,“ zakončil v dobrém rozmaru mladý obránce.

Fotogalerie