Aktuální zprávy z klubu
po 29.5.2023 | Adam Kodet

Zpátky do práce! Vicemistři začali suchou přípravu na novou sezonu

Dovolená se stříbrným nádechem skončila, hráči Mountfieldu HK netradičně až na konci května zahájili tradiční suchou část letní přípravy. Tu má pod palcem kondiční trenér Michal Tvrdík, který během předzávodního období využije obvyklá hradecká i blízká sportoviště a k dispozici bude mít v prvních dnech a týdnech především mladší hráče a nově příchozí borce.

Nohy nahoře, relax u vody nebo příjemný čas strávený se svými rodinami? To teď na nějaký čas pro hráče Mountfieldu HK už platit nebude. Zasloužený stříbrný odpočinek vystřídá tvrdá dřina v podobě tradiční první předsezonní fáze přípravy, tedy té nepříliš oblíbené suché. Hráče už má na povel kondiční trenér Michal Tvrdík, který se znovu postaral o program předzávodního období.

Úvodní jednotky proběhly už v minulém týdnu a účastnili se jich zejména mladíci a někteří nově příchozí hráči. „Příprava začíná 29. května, respektive 22. května začala pro ty nejmladší a pro hráče, kteří skončili sezonu dříve než my a přicházejí z jiných týmů,“ potvrzuje hradecký kondičák, a přidal pohled na aktuální složení tréninkové skupiny. „Bude nás trénovat zhruba patnáct. Hráči, kteří reprezentovali své země na MS, se připojí v průběhu června, cizinci a hráči s individuální přípravou se k týmu připojí v červenci,“ upřesňuje třiačtyřicetiletý kouč.

Jednou z překážek, se kterou se musel bývalý hradecký hráč při přípravě harmonogramu potýkat, byl zkrácený čas. Vždyť příprava začíná z důvodu dlouhé sezony o dobré tři týdny později než obvykle. „Je to pro nás zase nová výzva, která ale není nereálná. První týden bude o něco málo náročnější než první týdny v jiných sezonách, jelikož nám toho času na letní přípravu díky zaslouženému odpočinku zbylo tak akorát,“ přesvědčuje rodák z Pardubic, že se letos začne znatelně ostřeji.

Obratem dodal, že tradiční lokace, na kterých se odehrávala příprava v minulých letech, se v podstatě nemění. „Sportoviště využijeme stejná jako každý rok a ano, dojde i na „oblíbený“ Milíř,“ připomíná s lehkým úsměvem obávaný kopec s rozhlednou ve Vysoké nad Labem, jež potrápil nejednoho ze Lvů. Zároveň si je ale „Tvrďa“ vědom, že i on musí v kondiční přípravě reflektovat aktuální trendy. „Hokej a příprava na něj se stále posouvá a my se na to snažíme reagovat. Změny nebudou zásadní, ale nějaké drobné rozhodně ano,“ ujasňuje.

Na co se přesně se tedy je třeba v dnešní době při kondiční přípravě na hokejovou sezonu přichystat? „Budeme se snažit posunout schopnosti hráčů, jako jsou hbitost, zrychlení, síla, odolnost a vytrvalost, na co nejvyšší level. A to i v tomto kratším čase, který na přípravu máme,“ uzavírá kondiční trenér Mountfieldu HK Michal Tvrdík.

Fotogalerie