Tiskové zprávy
út 30.5.2023 | Daniel Krátký

Partnerský Kolín buduje: Kapitán Kozlů Petr Koukal přidá další rok!

Rodák z Nového Města na Moravě Petr Koukal v posledních dnech zastával roli experta České televize na mistrovství světa v Lotyšsku. Zkušený hokejista se nyní se již může pomalu začít chystat na další profesionální sezonu v kariéře, protože podepsal novou roční smlouvu a bude i nadále působit v partnerském celku Mountfieldu HK v Kolíně.

V uplynulém ročníku zastával Petr Koukal mentorskou roli v partnerském Kolíně, kde patřil mezi týmové lídry a nejproduktivnější hráče. Na dvě utkání si jej vytáhl také extraligový Mountfield. A i díky němu výkonnostně vyrostly u Kozlů mladé hradecké naděje. Středočeský celek si pak poměrně v klidu došel k uhájení prvoligové příslušnosti, navíc mu utekla o pouhý bod účast v předkole.

Kapitán Kozlů přidá již šestou sezonu v organizaci Mountfieldu HK, i nadále bude oblékat dres partnerského Kolína, což potvrzuje generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček. „Petr má i nadále chuť pokračovat ve své kariéře v dresu Kolína. Jeho role je jasně daná a my od něho potřebujeme, aby naše nadějné mladíky usměrňoval a předával jim zkušenosti. K týmu se Petr připojí 1. června po návratu z MS, kde působil v roli TV experta,“ říká GM Východočechů.

Kolínští hokejisté se již chystají pod taktovkou trenérů Jana Šťastného, Petra Martínka i kouče gólmanů Martina Huška na další prvoligovou sezonu, kádr Kozlů již posílili ostřílený Josef Skořepa i nadějní Stanislav Vrhel a Štěpán Němec.

Trenérský štáb Středočechů bude i v následujícím ročníku pracovat s mnoha mladými hráči, kteří hokejově rostli v mládežnických kategoriích pod Bílou věží. Jedná se o gólmany Tomáše Sajdla a Jakuba Tichého, zadáky Jakuba Naara a Matěje Pinkase nebo forvardy Kryštofa Langa, Petra Moravce, Matěje Moronga, Lukáše Pajera, Vojtěcha Sílu či Daniela Šedivého.

Aktuální soupiska SC Marimex Kolín:

Brankáři: Tomáš Sajdl, Jakub Soukup, Jakub Tichý.
Obránci: Jakub Naar, Štěpán Němec, René Piegl, Matěj Pinkas.
Útočníci: Petr Koukal, Zdeněk Král, Kryštof Lang, Petr Moravec, Matěj Morong, Kryštof Ouřada, Lukáš Pajer, Vojtěch Síla, Josef Skořepa, Daniel Šedivý, Stanislav Vrhel.