Ohlasy k zápasu
ne 27.11.2022 | Tomáš Kalas, Jan Vavřina

Patrik Marcel: Moje narozeniny? Raději bych je vyměnil za výhru

Poslední prohra Lvů v Olomouci se datovala do 17. ledna 2020. To je však již minulost, v nedělním duelu 23. kola Hanáci vyhráli suverénně 5:0 a Hradec jel domů s třetí extraligovou porážkou v řadě. Patrik Marcel si tak pomyslný dárek v podobě bodů ke svým 28. narozeninám nenadělil. „Svoje narozeniny osobně nijak neprožívám. Raději bych to vyměnil za výhru,“ tvrdí důrazný hráč, který přišel do Hradce z budějovického Motoru.

Třetí extraligový zápas v řadě a třetí prohra. Nejen to však trápí hradecké hokejisty, ti navíc z již zmíněných soubojů vytěžili jenom dva góly. „Když nevstřelíme branku, tak se pak těžko vyhrává. Na tomhle musíme určitě zapracovat a do příštího duelu to změnit,“ neskrývá nespokojenost s nízkou produktivitou Marcel. Je to právě to, co Lvům nejvíce v současné fázi sezony schází? „Určitě to je jeden z problémů. Šancí máme poměrně hodně, bohužel se trápíme v koncovce a nedokážeme je proměnit,“ trápí řízného obránce.

Pro něj mělo střetnutí v Olomouci lehce speciální nádech, právě 27. listopadu totiž slaví narozeniny. Jak sám ale říká, takto významný den příliš neřeší. „Svoje narozeniny osobně nijak neprožívám. Raději bych to vyměnil za výhru,“ smutní odchovanec plzeňského hokeje. Ve třetí třetině se navíc ledová plocha místy přetransformovala do ringu a rozhodčí za posledních 20 minut rozdali 72 trestných minut! „Když k tomu vždycky došlo, tak jsem na ledě nebyl,“ vrací se Marcel k těmto momentům. „Jinak bych se ale určitě do těch potyček zapojil,“ zároveň dodává s lehkým úsměvem hokejista se zkušenostmi i z MMA.

„Moje role v týmu je především hrát jednoduchý a důrazný hokej.“

#4 Patrik Marcel (o své pozici v týmu)

Plzeňský rodák nastoupil teprve k druhému zápasu v hradeckém dresu. Stihl už poznat, s jakým hokejem se Východočeši prezentují? „Trenéři to staví na rychlém a útočném hokeji. Jak jsem již říkal, trápíme se sice v koncovce, ale věřím, že to doma zlomíme,“ nahlíží na styl hry Mountfieldu defenzivní pilíř, který má i zkušenosti z mládežnických reprezentací. Sám navíc přichází pod Bílou věž s tím, co ho zdobí celou jeho kariéru. „Moje role v týmu je především hrát jednoduchý a důrazný hokej, s tím souvisí i čištění předbrankových prostorů,“ prozrazuje, co se od něj očekává.

28letý bek má za sebou sice bohatou hráčskou kariéru, avšak doposud působil prakticky v nižších soutěžích. Od roku 2018 byl tváří obrany prvoligových Litoměřic a v sezoně 2019/20 dokonce nasbíral 34 kanadských bodů s bilancí 14+20 a byl vybrán jako jeden z nejlepších hráčů soutěže. Do extraligy nakoukl poprvé v ročníku 2013/14, kdy odehrál sedm duelů za rodnou Plzeň. Do budějovického Motoru šel v rámci střídavých startů, jak se jeho transfer na soutok Labe a Orlice odehrál? „Původně jsem měl střídavé starty z Litoměřic do Budějovic. Někdy v půlce listopadu mi ale přišla nabídka smlouvy do Hradce, která byla až do konce sezony. Proto jsem neváhal a přijal ji,“ popisuje nejproduktivnější obránce prvoligového ročníku 2019/20 přestup z jihu Čech.

Fanoušci od něj očekávají zejména výrazné přitvrzení hry v defenzivě, navíc se jedná o Marcelovo první trvalejší angažmá v extralize. „Přišel jsem sem s cílem hrát přesně to, co po mně budou chtít trenéři. Stejně tak chci samozřejmě co nejvíce pomoci týmu k úspěchu,“ uzavírá odhodlaně obránce známý svou tvrdou hrou.