Fanoušci
so 25.6.2022 | Jan Brůna

Fotbal i autogramiáda. Odpoledne na Novém Hradci se vydařilo

Hráči Mountfieldu HK ve čtvrtek přesně po roce vyrazili na Nový Hradec k již tradičnímu fotbalovému utkání proti místnímu klubu. Tato zvyklost se opakovala už posedmé a jako vždy nechyběl doprovodný program včetně autogramiády A-týmu. I přes prohru Lvů 3:5 si tak příchozí diváci užili parádní odpoledne. Na stejném pažitu se navíc v předzápase představili také hráči 9. třídy.

Ve čtvrtek odpoledne přišel na řadu hlavní bod nabitého programu – utkání Lvů. Hrálo se klasicky dvakrát 45 minut a jako bonus došlo i na kopání penalt proti Filipu Hronkovi, jenž o poločase vystřídal v bráně Radka Smoleňáka. „Bylo to takové zpestření, museli jsme přeházet tréninky, abychom měli vůbec nějakou sílu to odběhat. Ve vedru to bylo náročné,“ hodnotí exhibici Lukáš Pajer.

Podobně jako v případě juniorů, i někteří členové A-týmu by se mezi fotbalisty určitě neztratili. „Myslím si, že sporty nám jdou. Mě to bavilo, místy to byl pěkný zápas. Občas se neběhalo, druhý poločas byl unavenější,“ hlásí hradecký mladík, který zařídil oba góly svého mužstva. „Oba jsem dal levou. Ještě jsem málem zlomil břevno – škoda, že to nebyla branka, bylo by to lepší,“ říká po prohře 3:5.

O výsledek ale pochopitelně primárně nešlo; hlavní byla zábava nejen v podobě oblíbené autogramiády, na níž nechyběli všichni členové týmu, kteří se na novou sezónu připravují ve zdejších podmínkách. „Byla to paráda, mám rád, když se mohu s fanoušky pobavit. Přáli nám hodně štěstí do sezóny a fotili se s námi, bylo to hezké,“ těší Lukáše Pajera. Kromě podepisování se konalo i několik soutěží s účastí klubového partnera Big Shock!. Celkově se tak odpoledne vydařilo a příchozí si kromě zážitku z fotbalového klání odnesli i stovky autogramů.

A-tým: FC Nový Hradec Králové – Mountfield HK 5:3 (2:0), penalty 3:2

Góly: Mihulka 3, Šmíd, Novák – Pajer 2, Moravec. Diváci: 400. Rozhodčí: Kánská – Kmitovská, Doubrava.
Sestava FC Nový Hradec Králové: Ondráček, David, Vopálka, Benák, Bouška, Andrýs, Linder, Lorenc, Berger, Šmíd, Neppl, Karmín, Novák, Mrštík, Mihulka, Černý, Hozák, Hand, Veselka, Voltr, Kotouček, Ležík.
Sestava Mountfield HK: R. Pavlík, Pinkas, Moravec, Jergl, Hronek, Višňák, Pilař, Gaspar, Zachar, Tvrdík, Pajer, Kalina, Lev, F. Pavlík, Smoleňák.

9. třída: FC Nový Hradec Králové – Mountfield HK 5:0 (1:0)

Sestava Mountfield HK: Vondruška – Klapal, Čtvrtečka, Wališ, Vychytil, Vencl, Šans, Houška – D. Pavlík, Ficenec, Studnický, T. Pavlík, Protivánek, Klíma – Brzák, Hofman, Bulat.

Aktuální dojmy ze zeleného pažitu sděluje Kuba Lev 🦁 A to krátce poté, co jsme snížili na 1:2 🤙

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 23. června 2022


Fotogalerie