Žáci
st 11.5.2022 | Jan Vavřina

Zlatá a stříbrná tečka za sezónou pro malá Lvíčata

Podobně jako další kategorie, také jedni z nejmenších bruslařů – hráči 2. třídy – zakončili sezónu 2021/22 povedeným turnajem. O pohár Královského lva se bojovalo pod Bílou věží, akce se zúčastnilo 10 týmů z 5 klubů. Do finále se probojovaly oba mančafty Mountfieldu HK a rozdaly si to tak o konečné prvenství. A boj to byl vskutku velký, rozhodovaly totiž až samostatné nájezdy.

Turnaj O pohár Královského lva je pořádán Mountfieldem HK vždycky na závěr sezóny, v měsíci březnu nebo dubnu. První ročník se v ČPP Aréně uskutečnil už v roce 2014, jde tak o milou pokračující tradici. Do letošního zápolení vyslaly Hradec Králové, Příbram a Vrchlabí po dvou týmech, jeden přidaly také Nymburk a Poděbrady. „Naší snahou bylo pozvat týmy, s nimiž jsme během ročníku neměli moc možností poměřit síly, což se povedlo. Jsme také rádi, že dorazila i Příbram, se kterou v rámci klubu spolupracujeme,“ těší hlavního trenéra dané kategorie Patrika Stehna.

Oběma mužstvům pořadatelského klubu se přitom nadmíru dařilo. „Těší náš, že všichni, kteří celou sezónu trénovali, měli možnosti si zahrát. Všem to hezky šlo, dokázali jsme totiž v obou týmech vyhrát skupinu a dostat se do finále. U takto malých dětí nejde o výsledky, ale těší nás, že i díky nim je vidět naše celoroční práce. Co se týče bruslení i práce s pukem, tak jsme dokázali naše soupeře přehrát,“ pokračuje mimo jiné člen realizačního týmu A-mužstva.

„Jsme rádi, že dorazila i Příbram, se kterou v rámci klubu spolupracujeme.“

Patrik Stehno (o jednom z účastníků turnaje)

Finále se přitom proměnilo v urputnou bitvu Lvíčat. Velká přetahovaná vítěze po základní hrací době neurčila, o něm musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ale důvod ke zklamání tentokrát neměli ani členové poraženého týmu. „Je samozřejmě hezké, když na prvním i druhém místě skončí naši kluci. Měli velkou radost, že vyhráli pohár i medaile,“ líčí. Ceny hráčům navíc předával člen A-týmu Bohumil Jank, který je zároveň patronem dané kategorie.

Trenér na závěr vysekává poklonu všem spolupracovníkům. „Celkově musím říct, že to byl moc hezký turnaj a skvělý den. Děkuji tímto rodičům za to, že přispěli občerstvením a pomocí, a trenérům za organizaci celé akce. Poděkování patří také klubu za poskytnutí Prezidentského poháru, se kterým se všichni rádi vyfotili,“ uzavírá Patrik Stehno.