Zápasy mládeže
pá 28.1.2022 | Petr Koval

Junioři neudrželi vedení z první třetiny, Vítkovice zvítězily 5:2

Zápasové menu

V rámci 35. kola zavítala pod Bílou věž vítkovická Ridera. Hradečtí junioři měli duel velmi dobře rozehraný, když hned ve třetí minutě využili přesilovou hru a dostali se do vedení. To jim vydrželo i po první dvacetiminutovce, jenže pak soupeř zvýšil obrátky a přetavil okénka v hradecké obraně i v branky. Během čtyřiceti minut vsítil čtyři góly a po zásluze si tak domů odvezl tři body.

Hradec se po nekompromisní přesilovkové trefě dostal brzy do vedení

Mountfield vstoupil do utkání výborně. Hned po devadesáti vteřinách mohl skóre otevřít Matěj Beneš. Šikovný útočník však po Budinově střele s dorážkou neuspěl. Neměnné skóre ale vydrželo jen do 3. minuty. Junioři Východočechů rozestavěli přesilovkový deštník, na jehož konci byla bomba Jakuba Naara, která z pravého kruhu vymetla vzdálenější roh Bartošákovy klece.

Svoji první brankovou příležitost střetnutí využili i hosté. Bystroň našel ve středním pásmu rozjetého Josefa Krejsu. Vítkovický forvard zvolil tváří v tvář Tichému střelu mezi betony a srovnal na 1:1. Utkání se hrálo ve velmi svižném tempu z obou stran, více ze hry měli ale v úvodu domácí. Jedenaosmdesát vteřin před první sirénou už mohli Lvi slavit, když Daniel Šedivý nadvakrát překonal Bartošáka a do šaten se šlo za stavu 2:1.

Slezané dvěma góly otočili skóre

První polovina druhého dějství patřila Vítkovicím. Hned první velkou šanci vyřešil výborným zákrokem Tichý, když parádně vykopl pravý beton proti tečované střele. Pak dostala Ridera možnost přesilovky. Tu využil Martin Kubík, jehož teč po ráně Tvrdého zaplula mezi betony. O dvě minuty později bylo pro Hradec ještě hůře. V situaci 2 na 1 krásně z otočky uvolnil Jakub Slusarczyk Krzysztofa Tomasze Maciase, jehož pokus z první nedal přesunujícímu se Tichému šanci.

Duel posléze poznamenal ostrý hit na obránce a střelce úvodní branky Naara. Hradecký bek nakonec odjel z ledu za pomoci svých spoluhráčů a v utkání dohrál. Pak Hradec znovu převzal zpět svoji herní iniciativu a tvořil dobré střelecké pozice. Všechny nebezpečné akce včetně pokusu Michala Beneše z mezikruží ale zastavil mladší bratr člena týmu nadcházejících ZOH Patrika Bartošáka.

Hosté si výsledek v poklidu pohlídali

Lvy v honu za kýženým vyrovnávacím gólem zpočátku zbrzdilo vyloučení v útočném pásmu. To ale obranná čtveřice zvládla a nedovolila žádnou výraznější šanci. Ve stejném duchu se nesly i následující minuty. Akce často končily bez zakončení, navíc když už k nějakému došlo, brankáři řešili spíše zákroky po ranách ze střední vzdálenosti. Jedna z nich ale skončila v síti, když na rozdíl dvou branek zvýšil od modré Matěj Prčík.

Vzápětí si Tichý spravil chuť při samostatném úniku Gebauera. Jeho pokus o kličku do forhendu hradecký brankář a přečetl a dokázal ho vybruslit. Čas pro tým v bílých dresech rychle plynul, ale konstantní tlak nepřicházel. Situaci Hradeckým navíc tři minuty před koncem zkomplikovalo vyloučení. I přes to Mountfield zkusil hru bez brankáře. Toho však využili hosté, když do prázdné klece pečetil výsledek 2:5 Alex Kotásek.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie