Zápasy mládeže
čt 27.1.2022 | Martin Voltr

Dorostenci konečně našli recept na Zlín. Dali mu šest branek

Zápasové menu

Dvakrát to nevyšlo, až napotřetí ano. Hradečtí dorostenci poprvé v nadstavbě vyzráli na nepříjemný Zlín a po vítězství 6:2 ho přeskočili v tabulce nadstavbové skupiny B. Východočeši nebyli po větší část utkání aktivnějším týmem, čelili dokonce 41 střelám Beranů, ale díky efektivitě a dvoubrankovým střelcům Lukáši Královi s Tomášem Horou našli cestu k jasné výhře.

Zlín byl lepší, přesto prohrával

Hradec sehrál v minulém týdnu jen jedno utkání, to Berani nastoupili do hry dokonce po dvoutýdenní pauze. Přesto byli v první třetině aktivnější a lepší. Dlouho ale ne nebezpečnější: Po minutě měl první velkou šanci Jiří Klíma a když domácí ubránili první oslabení, Lukáš Král je po přesné nahrávce Tomáše Hory poslal do vedení – 1:0.

To byl dar z nebes, neboť převaha Beranů do první přestávky postupně sílila. Druhou přesilovkou si ještě moc nepomohli, až Pilátova šance odstartovala tlak hostů. Po zaváhání v rozehrávce nebezpečně pálil Kaláč, poslední dvě minuty připomínaly zámek v početní výhodě, ale Jan Kasal nepustil ani tvrdou ránu obránce Mikela. Zlín prohrával, přestože v první třetině střelecky vládl 18:7!

Hradečtí se zvedli a uhlídali náskok

Po přestávce ale jako by na led nastoupil úplně jiný Hradec. Najednou byl ve hře v každém střídání, najednou odhodil strach. Sebevědomí mu dodala i dobrá první přesilovka, v níž měl největší šanci dorážející Novotný. Jenže když obří šanci nevyužil Hora, soupeř paradoxně vyrovnal! Lukáš Heš v přečíslení čekal tak dlouho, až pověsil kotouč krásně pod břevno – 1:1.

Domácí si však za zlepšený výkon zasloužili ovoce, které přišlo hned v další minutě. Kapitán Jan Trejbal byl až sám překvapen, že jeho rána z první prošla do sítě, nicméně brankář Uherek nic nemohl vidět. A přesně o minutu později zakončil kombinaci přesnou střelou Tomáš Hora – 3:1!

Zlín se z útlumu dostal i díky hře čtyř proti čtyřem, ve které si Lukáš Heš počkal na Marka Šišáka a hostující kapitán snížil. Vyrovnání pak viselo ve vzduchu, sahali po něm po parádním signálu Pilát a následně opět Lukáš Heš. Jenže místo toho přišla rána do šatny! 28 sekund před druhou sirénou se o ni v brejku postaral forhendovým blafákem Lukáš Král – 4:2.

Poctivá obrana a krásné góly podepsaly triumf

Skóre pomohlo k obrazu hry, který se zase pozvolna překlopil na zlínskou stranu. Aktivita to však byla v řadě pasáží spíš platonická, Moravanům chyběla častější střelba. Když navíc Jiří Klíma v 50. minutě předvedl šikovné ruce a bekhendem z úhlu pověsil puk pod břevno, hosté už před sebou měli velký kopec – 5:2.

O zbytek se starala poctivá hradecká defenziva. A jestli jsme u Klímy mluvili o šikovných rukách, pak nezbývalo než smeknout před poslední trefou Tomáše Hory. Ten už před Uherkem doslova stál, ale i tak ho v nejhezčí akci zápasu vymíchal do prázdné brány a dorovnal dvoubrankový výkon Krále. Na všech těchto čtyřech trefách se asistencí podílel Adam Novotný a Hradečtí zapsali třetí vítězství v nadstavbě, dosud nejvyšší – 6:2.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie