Akademie ČH
čt 20.1.2022 | Petr Šatalík

Juniorské zápasy odloženy. Dorost vyzve Vítkovice a Brno

Původně plánovaný program mládeže na nadcházející dny doznal vynucených změn. Kvůli zdravotní situaci v juniorském týmu neodcestuje nejstarší mládežnická kategorie na zápasy do Plzně a Karlových Varů. Dorostence naopak čekají další tuhé bitvy, zamíří na východ republiky do Vítkovic, kde hrají již ve čtvrtek. V sobotu pak pod Bílou věží přivítají brněnskou Kometu.

Dorost zamíří ve čtvrtek do Ostravy, v sobotu přivítá Brno

Hráče pod vedením Václava Pánka čekalo v minulém týdnu jen jediné utkání. Zápas s Třincem byl totiž odložen. V sobotu však dorostenci smetli v ČPP Aréně Duklu Jihlava 6:3. O osudu utkání se přitom rozhodovalo až ve třetí třetině, kdy Lvi vstřelili tři branky.

V příštím týdnu čekají dorostence Východočechů nejprve Vítkovice, které jsou ve skupině B zatím poslední. V bojích o pořadí pro play-off zatím získaly pouhých pět bodů při skóre 23:31. Přesto na Mountfield ve čtvrtek od 16:00 nečeká soupeř, který by daroval byť jediný centimetr ledu zadarmo.

V sobotu pak ve 12:15 přijede na soutok Labe s Orlicí brněnská Kometa. Ta je v tabulce skupiny B o čtyři body před hradeckými dorostenci a navíc má odehrán o jeden zápas navíc. V případě úspěchu ve Vítkovicích mohou hráči Lvů pomýšlet na to, že by celek z moravské metropole v tabulce přeskočili.

Zápasový program mládežníků v následujících dnech


II/9, čt 20.1.2022
HC Vítkovice Ridera Vítkovice - Mountfield HK Mountfield HK
16:00
33. kolo, pá 21.1.2022
HC Škoda Plzeň Plzeň - Mountfield HK Mountfield HK
odlož.
II/10, so 22.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Kometa Brno Kometa
12:15
34. kolo, so 22.1.2022
HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary - Mountfield HK Mountfield HK
odlož.