Akademie ČH
st 13.10.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Akademie jde po krátkém volnu opět do akce, čekají ji čtyři duely

Minulý týden měly obě akademické nejvyšší soutěže přestávku, během reprezentační pauzy tak hradečtí mladíci mohli nasbírat nové síly do dalších utkání. Tentokrát narazí většinou na soupeře ze spodních pater tabulky, ani ty ale nesmí podcenit. Dorost se utká s Táborem a Kobrou, juniorka narazí na Kladno. Atraktivní duel však čeká starší kategorii už v pátek, ta svede boj s nebezpečnou a silnou Spartou.

Po pauze čeká juniorku venkovní trip

Hradecká juniorka je na tom dobře a chce v tom pokračovat. V tabulce extraligy se drží na páté příčce a slušný je i její zisk dvaceti bodů. Avšak zatímco na začátku ročníku drtila jednoho soupeře za druhým, v posledních zápasech zapsala první prohry a je to s ní jako na houpačce. V derby Lvi padli v nájezdech 2:3, následně si spravili chuť na Slavii 3:1, ale v posledním duelu znovu prohráli, a to s Jihlavou 2:4.

V tomto týdnu čekají Mountfield dva soupeři z opačných konců tabulky. Jako první zamíří Východočeši na led Sparty, kde je ale nečeká nic jednoduchého. Pražané jsou velice nebezpeční v útoku, což potvrzuje i 57 gólů, které se jim už podařilo vsítit, v zádech navíc mají výhru 5:3 nad Libercem. V tabulce jsou o dvě příčky nad Hradcem, oba páteční soupeře ale dělí pouze jediný bod.

V sobotu se Hradečtí přesunou do Kladna. Rytíři se dlouho trápili. Ještě donedávna byla jejich jediným úspěchem dvoubodová výhra nad Slavii. Ve středu se však dočkali a konečně si také zastříleli. V Chomutově jim to šlapalo a Piráty zdolali 8:1. V tabulce se tak posunuli o pár příček vzhůru, přesto jim v současnosti náleží až sedmnácté místo.

Dorost hostí Tábor, o víkendu zamíří do Prahy

Dorostencům se daří ještě o něco lépe. Z osmi zápasů prohráli pouze jedinkrát a v tabulce Střed jsou tak stále první. Jihlava se jim však neustále lepí na paty a s totožným bodovým ziskem je horší jen o skóre. Každý zápas je tak důležitý, aby se Lvům podařilo svého pronásledovatele setřást. Jejich forma je zatím výborná – sérii výher prodloužili na čtyři zdoláním Techniky 7:1.

Hradečtí se tentokrát utkají s týmy, kterým se příliš nedaří. Nejprve pod Bílou věž zavítá Tábor. Ten se nachází na úplném dně tabulky se třemi body, které získal výhrou 5:4 nad Českými Budějovicemi. Pak ale šestkrát v řadě prohrál, mentální výhodu tak ve čtvrtek budou mít jednoznačně Východočeši.

V sobotu zamíří Mountfield do Prahy. S Kobrou už se v této sezóně jednou utkal a zapsal proti ní svůj nejlepší výsledek, a to 13:0, na což Pražané určitě neradi vzpomínají. V čerstvé paměti totiž mají další debakl. V posledním zápase podlehli Spartě 1:11 a v tabulce se nachází až na osmé pozici se sedmi body.

Rozpis zápasů dorostu a juniorů na nadcházející dny

DOROST: 9. kolo, čt 14.10.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Tábor Tábor
17:15
JUNIOŘI: 10. kolo, pá 15.10.2021
HC Sparta Praha Sparta Praha - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
JUNIOŘI: 11. kolo, so 16.10.2021
Rytíři Kladno Kladno - Mountfield HK Mountfield HK
12:00
DOROST: 10. kolo, so 16.10.2021
HC Kobra Praha Kobra - Mountfield HK Mountfield HK
17:30