Zápasy mládeže
pá 24.9.2021 | Adam Čuba, Jan Brůna

Divoký zápas pro Zlín. Junioři poprvé v sezóně padli

Zápasové menu

Junioři Mountfieldu HK jsou v letošní ostré sezóně po základní hrací době stále neporaženi, celkově to však už neplatí. Lvi sehráli proti Beranům o poznání gólovější zápas než ten minulý s Litvínovem, dosáhli ale jen na bod. Ten v 59. minutě zachránil Vito Idžan, svěřenci Jiřího Janouška ml. ovšem padli v nájezdech 2:3 a poprvé v lize prohráli.

Domácí v úvodní části otočili skóre

Již první třetina naznačila, že zápas bude opravdu gólově bohatý. Nejprve skórovali v desáté minutě hosté zásluhou Matyáše Budiny, ale na zlínskou odpověď se nemuselo dlouho čekat. O půl minuty později se totiž po přihrávce Dominika Luži prosadil Tadeáš Talafa, který tak zaznamenal svou první branku po návratu k Beranům.

Ty gól pořádně nakopl a v dalším průběhu první periody byli aktivnějším týmem. Přesilovku žlutomodrých ještě Východočeši přežili, ale nápor na konci třetiny už ne. Výbornou šanci Dominika Luži sice ještě Jakub Tichý pokryl, jenže za několik málo vteřin už nestačil na střelu Šimona Frömela. Do šaten se tedy šlo za stavu 2:1 pro Ševce.

Zápas se změnil v přestřelku

I po přestávce byli domácí při chuti, což vedlo k jejich třetí brance. O tu se postaral nejproduktivnější Beran Tomáš Martinec, který zakončil nádhernou individuální akci a překonal Jakuba Tichého. A o pár vteřin později mohlo být pro Zlín ještě veseleji, za Tichým však zvonila pouze tyč. Když se ale nechal vyloučit Jakub Masař, Mountfield se chytil nabídnuté šance a přesilovku dokázal využít zásluhou Jakuba Naara.

Vzápětí bylo dokonce vyrovnáno, v polovině základní hrací doby hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho a nekompromisní rána Michala Beneše propadla až za Tobiáše Synka. Vyrovnaného stavu si ale Hradec dlouho neužil. Neuběhla ani minuta a Lukáš Chludil vrátil Beranům vedení. Východočeši se pokusili zaskočit domácí dalším přečíslením, proti byl ale beton Tobiáše Synka.

V další přesilovce se ale hosté už prosadili. Daniel Šedivý stál na konci krásné akce a zasunul puk za bezmocného Synka. Mountfieldu vlila vstřelená branka novou krev do žil, Ševce ale držel jejich gólman, a stav 4:4 tedy vydržel až do druhé přestávky.

Idžan zachránil Lvům bod

Největší šanci na startu závěrečné části měl Michal Tomeček, který ale v souboji jeden na jednoho Jakuba Tichého nepřekonal. Po nevybíravém zákroku na Lukáše Chludila se utkání přiostřilo, vše ale zůstalo v mezích fair play.

Zlín byl v druhé polovině třetí třetiny aktivnější a po zásluze skóroval Dominik Luža. Už to pomalu vypadalo na zlínskou výhru, ale opak byl pravdou. Vito Idžan se trefil v 59. minutě a poslal duel do prodloužení.

Zlín jako první tým Hradecké porazil

Na začátku nastavení byli aktivnější hosté, ale vyložené šance se neobjevily ani na jedné straně, takže zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Prvního úspěšného střelce diváci viděli ve druhé sérii, když domácí poslal do vedení Adam Laciga. Skóre následně otočili Tomáš Perička a Michal Beneš, takže Šimon Frömel už musel proměnit, což se mu podařilo. Vítěznou branku si nakonec připsal v šesté sérii Matěj Mikulík po perfektně provedeném nájezdu, čímž Berani oloupili dosud suverénní Hradec Králové.

Ohlasy k utkání

Moc dobře jsme věděli, že přijede jeden z nejlepších mančaftů v extralize, který za poslední čtyři zápasy dostal jen tři góly, a myslím si, že jsme ukázali velkou touhu Hradec porazit. Zápas měl určitě své parametry, hrál se dobrý hokej. Je dobře, že jsme dokázali otočit nepříznivý stav, na druhou stranu je škoda, že když jsme vedli, nepřidali jsme čtvrtý gól. Soupeř se potom dokázal vrátit do zápasu díky přesilovkám. Na konci jsme ještě dali na 5:4, tři body byly blízko, ale jsem rád, že se kluci nepoložili. Věřil jsem, že s naší energií už uhrajeme zápas tři na tři, ale i v této disciplíně jsme čelili velké kvalitě. Jsem šťastný i za kluky, že jsme nakonec vyhráli v nájezdech. Šimon Frömel dal gól pod velkým tlakem a Matěj Mikulík poté rozhodl. Jsme rádi za dva body proti silnému soupeři a věřím, že to pro nás bude povzbuzení do dalších bojů.