Žáci
pá 24.9.2021 | Tomáš Kalas, Jan Vavřina

Akce Pojď hrát hokej znovu v Hradci! Nábor nadále pokračuje

Po roční odmlce způsobené pandemií se na tuzemské ledové plochy vrátila akce Týden hokeje, hradeckou ČPP Arénu nevyjímaje. Okolo 35 dětí zhlédlo ve čtvrtek 23. září modelový trénink, pozdravilo se s Mountym, vyzkoušelo si hokejovou výstroj a pod dozorem trenérů, kapitána Radka Smoleňáka a obránce Radima Šaldy zkusilo i první skluzy a krůčky na bruslích.

Vedoucí trenér základy Patrik Stehno je za možnost po ročním výpadku tuto akci uspořádat, velmi rád. „Vrací se to do normálu, do doby před koronakrizí, s čímž panuje spokojenost. Z hlediska náboru byla loňská sezóna složitá tím, že nábor nebyl a děti nemohly chodit na bruslení. Hodně jich chtělo pokračovat, ale loni to nešlo, proto se vracejí po dvou letech,“ popisuje situaci spojenou s nuceným přerušením loňského ročníku.

„Nyní už budeme pokračovat v tom, na co jsme zvyklí – tedy tréninky ve čtvrtek od 17:30 a v neděli od 8:30. Chceme držet pravidelný režim, pravidelné tréninky a chceme nechat dětem co největší prostor na ledě,“ přibližuje tréninkový program pro nejmladší. Zároveň kouč Lvíčat dodává, jak je možné se k týmu připojit, přestože se dítě neúčastnilo čtvrtečního náboru. „Registrace probíhá online na našich stránkách, lze ale přijít také rovnou na trénink či zavolat trenérovi a dohodnout se. Není to vůbec žádný problém,“ ujišťuje rodiče.

A pro koho je nábor do základny určen? „Pro děti ročníku 2014 a mladší. Bruslení a hokej obecně je sice složitější sport, ale lze případný skluz dohnat, přijít může víceméně kdokoli, ať už je to prvňák nebo předškolák,“ uzavírá kouč přípravky.

Na akci byl přítomen i kapitán A-týmu Radek Smoleňák, který přiblížil, jaké byly jeho začátky kariéry. „Bylo mi lehce přes čtyři, začínal jsem na pražské Hvězdě. Shodou okolností jsem našel nedávno videokazety, takže jsem viděl svoje první tréninky a byla to celkem sranda,“ usmívá se.

Jaký má kapitán pohled na celou akci, která probíhá pod záštitou Českého hokeje po celé republice? „Je to fajn, že se dělají takové nábory, rodiče ani kolikrát neví o něčem takovém. Když už sem přijdou, tak nejen oni vidí, že si tady jejich potomci mohou najít kamarády,“ nabízí svůj pohled na probíhající akci hradecký útočník.

„Cokoliv může rodič udělat pro děti, je to jenom dobře. Je to jedno, zda to je fotbal, hokej nebo jakýkoliv kroužek. Pokud se rodiče chtějí dětem věnovat a dát jim něco navíc, je to skvělé, je to určitá oběť od nich. Kdyby bylo takových rodičů více, kteří se dětem takto věnují – a například na náboru byli – tak by to bylo ještě lepší,“ dodává a zároveň lehce apeluje na rodiče útočník ze zkušenostmi z NHL.

Fotogalerie