Zápasy
st 12.11.2008 | Lukáš Souček

Hradečtí na domácím ledě zdolali Havlíčkův Brod

Zápasové menu

Domácí vstoupili do utkání aktivněji. Vytvořili si spoustu šancí, ale první branky se dočkali až v osmé minutě, kdy přesnou střelou otevřel skóre zápasu Jakub Vojta. Hosté o sobě dali vědět až na začátku druhé části, kdy se jim také podařilo vyrovnat. Chvíli poté ale Martin Koudelka ujel ve vlastním oslabení a střelou pod lapačku brankáře vsítil rozhodující gól středečního zápasu. Ve třetí třetině pečetil výhru třetím hradeckým gólem Pavel Suchý. Hradečtí tak na domácím ledě vyhráli 3:1 a připisují si do tabulky další tři důležité body.

Domácí celek vlétl do utkání s velkou chutí. Hosté naopak úvodní minuty vyloženě zaspali a koledovali si o velký příděl. Naštěstí pro Havlíčkův Brod byl brankář Jaroslav Suchan na svém místě. Nejprve pokryl obrovské šance Nedorosta a Moskala. Zneškodnil dokonce i dvě dorážky Pavla Suchého. Nestačil až na střelu Jakuba Vojty, kterou hradecký obránce vyslal ve dvojnásobné početní výhodě. Jedinou vážnější šanci hostů měl o pár okamžiků později Jakub Stromko, když si našel volnou pozici mezi kruhy a přesouvajícího se Luňáka málem překonal. V závěru třetiny mohli Hradečtí odskočit na rozdíl dvou branek, kdyby Jan Hruška proměnil svůj brejk. Hostující brankář však proti hradeckému útočníkovi vystartoval a vytlačil ho do velkého střeleckého úhlu. Hruška pouze přestřelil a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Druhá třetina už neměla tak jednoznačný průběh. Hradečtí dali svému soupeři na ledě poněkud více prostoru a hned ve 25. minutě za to byli potrestání. V nepřehledné situaci před Filipem Luňákem se nejlépe zorientoval Tibor Varga a zasloužil se o vyrovnání. Vzápětí dostali hosté výhodu přesilové hry. Utkání mohli strhnout na svou stranu, ale paradoxně v početní výhodě inkasovali. Martin Koudelka se dostal do brejku a přesnou střelou pod vyrážečku Suchana vrátil Hradci těsné vedení. Jedinou další velkou příležitost měl až v závěru třetiny při přesilové hře Jiří Hendrich. Ležícího Suchana ale překonat nedokázal.

Ve třetím dějství se Hradci podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Pavel Suchý ujel po levé straně kluziště a prostřelil brankáře Suchana, který příklep hradeckého útočníka neudržel. Vrátit hosty do zápasu mohl ve 49. minutě Miloslav Čermák, když ujel ve vlastním oslabení. Měl podobnou šanci jako ve druhé třetině Koudelka. Brankáře Luňáka ale střelou mezi betony nepřekonal. Havlíčkův Brod chvíli poté dostal výhodu přesilové hry, ale vstřelit kontaktní gól se hostům nepovedlo ani v početní výhodě, ani při stejném počtu hráčů na ledě. Dokonce i v závěru třetiny zůstal brankář Suchan ve své kleci. Hosté hru v power-play nezkusili, a tak Hradečtí vyhráli 3:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Březina 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Martin Filip 0 1 1 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 1 1 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 1 0 1 0 0
Jakub Luštinec 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 0 0 0 0
David Nedorost 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 1 1 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 1 0 1 0 0
Marcel Ulehla 0 0 0 0 0
Jakub Vojta 1 1 2 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Marek Zukal 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 26 1 25 96,15 0 0

Fotogalerie