Zápasy
so 6.10.2007 | Daniel Višňák

Hradec veze z Vysočiny další důležité body, zvítězil v H. Brodě 2:1

Zápasové menu

Hradeckým hokejistům se oplata za úvodní porážku sezóny podařila. Z Havlíčkova Brodu vezou Východočeši všechny body za vítězství 2:1. Po dvě třetiny lepší hosté si v Kotlině vypracovali dvoubrankový náskok a byli lepším týmem. Skóre otevřel první brankou v sezóně Roman Vondráček a ve druhém dějství na něj navázal Petr Haluza. Jenže v poslední třetině Havlíčkův Brod snížil a tlačil se za vyrovnáním. Hradečtí hubené vedení obětavým výkonem ubránili a v tabulce se tak přiblížili Rebelům na rozdíl dvou bodů.

Aktivnější vstup do utkání měli hosté, kteří si už hned v úvodu vytvořili několik slibných střeleckých pozic. Dobrý vstup hradeckých ale utlumila přesilová hra Rebelů. V ní se ale hosté pozornou obranou domácí do žádné vážnější šance nepustili. Naopak, ze stejné herní situace udeřilo krátce na to na druhé straně. Převahu jednoho muže v poli přetavili Východočeši v první gól zápasu. Po závaru před Nerudou se dostal puk na hůl Martina Táborského, který našel přesně Romana Vondráčka a loňský nejlepší střelec Hradce se mohl radovat ze své první branky v letošní ročníku. Velikou příležitost k vyrovnání měli Rebelové ve 13. minutě, ale více než minutu trvající přesilovku pět na tři nevyužili. A když neuspěl ve veliké šanci ani Kreuzer, šlo se do šaten po dvaceti minutách za stavu 0:1 pro hráče HC VCES.

Do druhé třetiny vstoupili znovu o něco lépe hosté, brankář Neruda musel být neustále ve střehu. Jenže z ničeho nic mohlo udeřit z nenápadné akce na druhé straně hřiště. Individuální akci Kubeše odrazila levá tyč hradecké branky, stadionem to jen zahučelo. Pravidlo nedáš dostaneš potvrdil v polovině zápasu Petr Haluza, který se po Dominově přihrávce trefil přesně do mrtvého bodu mezi Nerudovu vyrážečku a beton. Rebelové měli ke snížení blízko z následné početní převahy, ale Koutský držel své spoluhráče výbornými zápasy ve hře.

Závěrečné dějství začalo tradiční havlíčkobrodským náporem. Domácí se jasně od prvních minut hnali za minimálně vyrovnáním. Jejich snahu umocnily hned dvě přesilové hry. Tu první ještě havlíčkobrodští nevyužili, ale těsně před návratem druhého vyloučeného hradeckého hráče rozbouřil stadion Jan Dušátko, jenž se trefil přesně k levé Koutského tyči. Vstřelená branka ještě více nebudila Rebely, kteří se jednoznačně s tímto stavem nechtěli smířit. Jenže hradečtí dokázali obětavým výkonem hubený náskok udržet, v posledních sekundách mohl pojistit výhru hostů ještě Kadlec, ale jeho střela při power-play těsně minula prázdnou Nerudovu klec.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Domin 0 1 1 0 0
Petr Haluza 1 0 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Michal Klejna 0 0 0 0 0
Tomáš Klement 0 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Sakrajda 0 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 1 1 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 31 1 30 96,77 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Novák (hlavní trenér H. Brodu)
Chtěli jsme hrát aktivní hokej, ale to se nám povedlo až ve třetí třetině. Kdybychom hráli tak, jako posledních dvacet minut, tak by to měl Hradec o hodně těžší. Holt jsme zabrali až pozdě a nedokázali utkání aspoň vyrovnat. Potvrdilo se také jasně pravidlo nedáš dostaneš. Měli jsme šanci do prázdné branky, nedali, poté jsme nezužitkovali přesilovku 5 na 3, za což nás soupeř potrestal.

Pavel Pazourek (hlavní trenér Hradce Králové)
Myslím si, že jsme byli dvě třetiny lepší než domácí. Za stavu 2:0 jsme si to zbytečně zkomplikovali. Inkasovali jsme po laksním přístupu v oslabení. Měli jsme puk na holi, váhali s vyhozením a tím si to zkomplikovali. Bojovností jsme vedení udrželi a vítězství se dá považovat za zasloužené.