Zápasy
pá 15.9.2006 | Lukáš Souček

Smolná branka připravila dorostence o body

Po vynikajícím vstupu do extraligy hostili na domácím ledě hradečtí dorostenci celek Karlových Varů. I když se Varům v předešlých utkáních podařilo získat pouze bod, ve čtvrtek dokázali, že patří mezi zkušené týmy a také že patří do horní poloviny tabulky. Největší zásluhu na úspěchu Karlových Varů na hradeckém ledě měl nepochybně brankář Petr Hruška, který pochytal neuvěřitelných 49 střel a pouze tři pustil za svá záda, což karlovarským k vítězství stačilo. Dokázali totiž ke skvělému výkonu brankáře přidat čtyři branky a s potřebnou dávkou štěstí si došli až pro tři body.

Do úvodu zápasu překvapivě vstoupili lépe hosté, na kterých nebyla znát jakákoliv únava z dlouhé cesty. Ba naopak. Z karlovarského týmu čišela již od začátku utkání touha po prvním extraligovém vítězství, zatímco Hradečtí jakoby se s dosavadními výsledky spokojili. Rychlý nástup se karlovarským vyplatil, již ve 4. minutě poprvé rozvlnil hradeckou síť střelou od modré Jan Tomeček. Východočechům se postupně dařilo vstát z mrtvých a na vedoucí branku hostů dokázali odpovědět o deset minut později zásluhou Tomáše Marka. Zbytek třetiny se dohrával ve slušném hokejovém tempu, avšak další góly v prvních dvaceti minutách hry nepadly.

Do druhé třetiny vstoupila obě mužstva s hlavami plných rad od svých trenérů. Nikdo nechtěl prohrát, oba týmy potřebovaly body. Jako první se k nim opět přiblížily Karlovy Vary. V přesilové hře 4 na 3 napřáhl na modré Martin Rohan a svou bombou nedal příležitost ani svým spoluhráčům k tečování, natož Petru Lochmanovi v hradecké kleci k zákroku. Zanedlouho poté se ale ke slovu dostal první útok Hradce. Učebnicovou kombinaci Jana Vlčka a Martina Hadravy chladnokrevně zakončil Petr Zmítko střelou z první pod břevno Hruškovy branky. Hosté ale měli i nadále střelný prach v pohotovosti, což dokázali ve 35. minutě. Hradečtí se v oslabení ocitli v nevídané situaci, když hned dva hráči přišli o své hokejky. Karlovarští tak najednou z ničeho nic hráli velmi výhodnou přesilovku, kterou dokázali zužitkovat. Na konci celé akce byl Martin Funk.

Po druhé přestávce byly karty vyloženy na stole. Hradec stále dobýval karlovarskou tvrz a bez sebemenšího vydechnutí usiloval o vyrovnávací branku. Ta nakonec po urputných pokusech přišla při přesilové hře, kdy Martin Hadrava našel Jana Vlčka, který si s hostujícím gólmanem poradil. V tu chvíli byla na nohou celá hradecká kulisa. Ovšem za necelé dvě minuty ovládlo halu strašidelné ticho. V hradeckém obranném pásmu se po dlouhé době ocitly karlovarské brusle, jejichž majitelem byl Dominik Vaněk. Přihrávkou z rohu kluziště hledal naslepo některého ze svých spoluhráčů. Hradecký brankář Petr Lochman však do přihrávky nešťastně vložil hokejku od které se kotouč odrazil a následně doklouzal až za brankovou čáru. Do té doby ohrozili hosté Lochmanovu svatyni pouze dvakrát. Hradečtí sice zbraně nesložili, ale na další vyrovnání už nenašli sílu ani čas, a tak si Karlovy Vary z Hradce odvážejí letošní první extraligové vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Adam Gold 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 0 2 2 0 0
Marek Jankovský 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Jan Kotas 0 0 0 0 0
Petr Krause 0 0 0 0 0
Matěj Kufr 0 0 0 0 0
Tomáš Marek 1 0 1 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Ivo Teichman 0 0 0 0 0
Jan Vlček 1 1 2 0 0
Petr Zmítko 1 1 2 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 25 4 21 84,00 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Táborský Pavel Táborský - hlavní trenér Hradce Králové:
V úvodu zápasu se ukázala nekoncentrovanost našich hráčů a to se potvrdilo hned ve 4. minutě, kdy jsme prohrávali 1:0. Pak se hra stabilizovala. Druhá třetina vyzněla z naší strany špatně, měli jsme pět hráčů zbytečně vyloučených. Ve třetí třetině jsme soupeře nepustili z útočného pásma, ale i když jsme vyrovnali, nedokázali jsme zápas dovést do přijatelného konce. Zápas byl ovlivněn hrubou nekoncentrovaností a nepřipraveností tří našich hráčů. Obdiv si zaslouží především karlovarský gólman, který má na výhře Karlových Varů největší zásluhu.

Fotogalerie