Zápasy
st 21.2.2007 | Daniel Višňák

Hradec doma porazil Olomouc vysoko 8:2

Diváci mohli ve středu na východě Čech vidět celkem deset branek a k radosti těch domácích, osm v olomoucké síti. Po první třetině byl stav 1:0 pro Energetiky, ti ale hned z kraje prostředního dějství odskočili soupeři na rozdíl tří gólů. I tak ale bylo utkání po čtyřiceti minutách stále otevřené, stav byl 4:2. Hradečtí definitivně zlomili odpor Hanáků až v úvodu závěrečného dějství dvěma rychlými trefami Jiřího Hendricha a Martina Koudelky. Když už zvyšoval na 7:2 v oslabení Patrik Fořt, bylo o vítězi dávno jasno. Stejný hráč ještě upravil druhou brankou v zápase na konečných 8:2.

Hradečtí vstoupili do utkání velmi aktivně, už od prvních minut byl olomoucký brankář Adamec v plné pohotovosti. Musel řešit nepříjemné střely kapitána Roubíka, ale i aktivního Šinágla s Vondráčkem. Úspěšní v dobývání jeho branky byli Energetici až v 8. minutě. To v přesilové hře našel přesně na hranici brankoviště číhajícího Jiřího Hendricha Martina Koudelka a pro hradeckého obránce už nebyl problém poslat svůj celek do vedení. Olomouc měla nejblíže k vyrovnání ve 14. minutě. Na Hyláka uháněl zcela sám Smejkal, jeho střelu ale hradecký brankář vyrazil a dojíždějící Ministr trestuhodně minul v ten moment prázdnou branky Energetiků. A když neuspěl ani na druhé straně ve vlastním oslabení ze sóla Šinágl, šlo se do šaten za stavu 1:0 pro Východočechy.

Už po necelé minutě v prostředním dějství dokázali hradečtí svoje vedení navýšit. Adamec byl krátký na přesnou střelu Romana Vondráčka. Hned z další akce lovil olomoucký brankář puk ze své branky potřetí, po přihrávce Volrába z přečíslení se před ním prosadil Patrik Fink. Domácí byli při chuti, střelu Fořta odrazila levá tyč hostující branky. V polovině utkání se museli Energetici bránit téměř dvě minuty ve dvojnásobném oslabení, v době kdy už skákal na led první vyloučený napřáhl na modré Vlček a snížil na 3:1. Z vedení se hosté neradovali dlouho, žlutočervení zvýšili na 4:1 po akci Haluzy a bleskové dorážce Petra Šinágla. I tak ale bohatá třetina na branky přinesla ještě jeden gól. Bohužel pro domácí do sítě brankáře Hyláka, který pouze dokázal vyrazit Žajglovu dělovku na hůl Ministra a ten upravil na 4:2. V závěru třetiny mohl navýšit vedení Hradce Koudelka a Šebek, ale ani jeden své šance neproměnili.

Závěrečných dvacet minut bylo plně v režii Východočechů, kteří se trefili do černého ještě čtyřikrát. Už po dvou minutách hry v závěrečném dějství odjel bezmocně na střídačku Adamec, který tak přenechal místo v brankovišti Olomouce Žigardymu. Hned po 21 vteřinách třetí třetiny ho tvrdou střelou od modré Jiří Hendrich a mladého brankáře Hanáků vyhnal z branky chvíli na to Martin Koudelka. Poslední slovo v utkání měl hned dvakrát Patrik Fořt. Nejprve se prosadil ve vlastním oslabení ze sóla a poté i po krásné akci ve spolupráci s Patrikem Finkem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Patrik Fink 1 1 2 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Boris Flamík 0 2 2 0 0
Patrik Fořt 2 0 2 0 0
Petr Haluza 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 2 1 3 0 0
Martin Koudelka 1 2 3 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 0 0 0 0
Roman Prošek 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Sakrajda 0 1 1 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 1 1 0 0
Petr Šinágl 1 0 1 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 1 1 0 0
Roman Vondráček 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 29 2 27 93,10 1 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Za vítězství jsme určitě spokojeni. Měli jsme z tohoto utkání strach, aby tam nenastalo nějaké podcenění. Když jsme utekli na 3:0, tak jsme se trošku uklidnili. I přesto, že Olomouc snížila, tak jsme vedení udrželi a ještě ho navýšili. V utkání jsme také trochu míchali sestavou, protože jsme potřebovali probudit některé hráče, hlavně střelce. To se nám nakonec podařilo. Padaly i pěkné góly, akorát si myslím, že utkání mohlo vidět více diváků. V šatně po první třetině jsme si v klidu řekli proč tady je toto mužstvo a co je náš úkol. Pak jsme dokázali dát branky a zápas rozhodnout. Chtěli jsme vidět Patrika Finka v centru, protože u mantinelu mu to zatím moc nesvědčí. Stejně tak jsme potřebovali vyzkoušet Patrik Fořta u někoho jiného než Jardy Roubíka. Různě jsme se sestavou točili, aby si také hráči nemysleli že to mají v různých lajnách jisté. Variant máme ještě do play-off hodně, budeme vše postupně dolaďovat ve zbylých zápasech.

Kamil Přecechtěl (hlavní trenér Olomouce):
K utkání se odmítl vyjádřit.

Fotogalerie