Zápasy
so 25.11.2006 | Daniel Višňák

V Hradci Králové rozhodovala až třetí třetina

Utkání, které doznalo rozuzlení až v závěrečné třetině, přineslo 24. kolo na východě Čech, kam dorazil Havířov. Hradečtí sice vedli ve 12. minutě už 2:0, ale v polovině zápasu hosté snížili Markem Sikorou na 2:1 a vyrovnání měli na dosah v samém závěru třetiny, kdy hráli téměř dvouminutovou přesilovku 5 na 3, ta však zůstala z jejich strany nevyužita. Vyrovnání nepřinesl ani nápor Panterů ze začátku posledního dějství a tak udeřilo na druhé straně. Přihrávku Martina Koudelky zužitkoval Daniel Volráb a definitivně tak zlomil odpor houževnatého hostujícího celku. Hradec zásluhou Proška a Haluzy přidal ještě další dvě branky a zvítězil celkově 5:1.

Do zápasu měli aktivnější vstup Panteři, Hylák však sebral šanci Rozumovi a poté i Zdeňkovi. Domácí zkraje utkání nevyužili více než minutovou dvojnásobnou početní převahu, udeřili až v 9. minutě. Svým typickým způsobem poslal do vedení Energetiky Jaroslav Roubík. Hradecký kapitán si vybruslil z rohu hřiště a střelou nad Novotného lapačku otevřel skóre zápasu. Podruhé zvedali domácí hráči ruce nad hlavy ve 12. minutě, v samém závěru přesilové hry našel dlouhým pasem Koudelka Jiřího Hendricha, který vložil do prudké přehrávky pouze hůl a puk poslal nad padajícího Novotného. Střelec druhého gólu Energetiků měl ještě velikou příležitost v závěru úvodního dějství, ale tváří v tvář Novotnému pouze vyprášil jeho výstroj.

V prostřední dějství hosté přidali na obrátkách a vytvořili si také několik slibných šancí. Jednu z nich dokázal ještě Hylák zlikvidovat, Rozumovu dělovku z kruhu vyrazil ramenem. V polovině utkání ale neudržel střelu Lipiny a dorážející Marek Sikora snížil na 2:1. Energetikům mohla vrátil dvoubrankový náskok střela Buriána on modré, ale do cesty se ji postavilo břevno Novotného branky. Hodně krušno bylo Energetikům v samém závěru druhé třetiny v době, kdy měli Panteři bez šesti vteřin dvouminutovou převahu dvou mužů v poli. Hradec se ale ubránil a do šaten se tedy šlo po čtyřiceti minutách za stavu 2:1.

Začátek poslední třetiny patřil hostům, ty měli k vyrovnání hodně blízko. Výborný brankář Hylák byl ale proti a držel Energetiky nad vodou. Ve 45. minutě mohl vrátit hradeckým dvoubrankový náskok Haluza, ale ani nadvakrát zkušeného Novotného nepřekonal. Hradecký stadion vypukl nadšením až při další šanci svého celku, na přihrávku Martina Koudelky si najel Daniel Volráb a rychlou střelou zvýšil na 3:1. Od této chvíle měli domácí utkání pod svou kontrolou. Na 4:1 upravoval stav první trefou v hradeckém dresu ještě Roman Prošek a po krásné kombinaci Pavla Suchého s Petrem Haluzou uzavřel účet sobotního duelu druhý jmenovaný na končených 5:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Lukáš Daňo 0 1 1 0 0
Petr Domin 0 1 1 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Petr Haluza 1 0 1 0 0
Jiří Hendrich 1 0 1 0 0
Martin Koudelka 0 2 2 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Roman Prošek 1 0 1 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Pavel Suchý 0 2 2 0 0
Patrik Šebek 0 1 1 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 0 1 0 0
Roman Vondráček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Dvě třetiny jsme se trošku hledali, ta třetí byla z naší strany perfektní. Důležitý byl třetí gól, který byl perfektně sehraný v přesilové hře. Pak jsme se uklidnili a Havířov přehráli. Rozhodující moment zápasu byla ubráněná přesilovka 5 na 3, kterou měl Havířov v závěru druhé třetiny, tam kdyby vyrovnal, tak mohlo být všechno jinak.

Alois Chlustina (hlavní trenér Havířova):
Ze šedesáti minut se nedá hrát pouze dvacet. Druhou třetinu jsme odehráli velmi dobře, zápas ale rozhodly přesilové hry. Hradec využil tři, kdežto my za stavu 1:2 neproměnili přesilovku 5 na 3 a to byl klíčový moment celého zápasu. Bohužel disciplína u nás je slabá, musíme na ní hodně zapracovat, nic jiného.

Fotogalerie