Zápasy
st 22.11.2006 | Daniel Višňák

Hradec veze z Berouna tři body za výhru 2:1

Zápasové menu

Hradec Králové přivezl do Berouna dvě posily. Premiéru v červenožlutém dresu si odbyl obránce Roman Prošek, do prvního mistrovského utkání letošní sezóny mohl naskočit také útočník Jiří Cetkovský. Domácí po třech porážkách v řadě vstupovali do zápasu s jasným cílem, úvod utkání jim také jednoznačně patřil. Ze svého tlaku ale branku nevytěžili za což je potrestal Jiří Hendrich v 16. minutě tvrdou ránou od modré. V polovině utkání navýšil vedení Hradce Roman Vondráček a Energetici měli nakročeno v Berouně k bodovému zisku. Medvědi ve třetí třetině náskok hostů dokázali snížit Nedorostem, vyrovnat se jim ale už nepodařilo, všechny jejich šance zlikvidoval výborný brankář Alexandr Hylák.

Úvodní dějství odstartovalo náporem domácích, ten umocnila dvojnásobná přesilová hra Medvědů trvající bezmála jednu minutu. Hosté se ale dokázali přesile dvou mužů v poli ubránit, i přesto musel byl Hylák v hradecké brance nadále v plné pohotovosti, středočeský nápor nekončil. Ve 15. minutě ale hosté dokonale dokázali zaskočit svého soupeře, Petr Domin objel Kamešovu branku, našel na modré čáře číhajícího Jiřího Hendricha a ten svou dělovkou zamířil přesně – 0:1. Těsně před navršením dvacáté minuty měl druhou branku Energetiků na holi aktivní Domin, ale tentokrát ho z nájezdu zkušený Kameš vychytal.

Ve druhé třetině se obraz hry oproti té předešlé více vyrovnal, hosté hráli dvě přesilové hry, ale vážnější šanci si v nich nevypracovali. Až ve 34. minutě ujel domácí obraně Šeda, i on si však vylámal zuby na Kamešovi. O další dvě minuty později se už ale hosté radovali, Koudelka našel přesným pasem mezi kruhy Romana Vondráčka, který přesně mířenou střelou přidal druhou branku Východočechů – 0:2.

V posledních dvaceti minutách nedokázali hosté svůj slibný náskok pojistit, Daňo po zaváhání Kameše při dalekém vyjetí z branky nezamířil přesně a prázdnou klec Medvědů minul. Na druhé straně Hylák vychytal v gólových pozicích Zajíce i Nedorosta. Sílící nápor Berouna přeci jen přinesl gólový efekt. V 50. minutě přesnou střelou k tyči snížil na rozdíl jediné branky Nedorost. Vrátit klid na hole hostujícího celku mohl prakticky z protiútoku kapitán Roubík, ale i on nedokázal zamířit přesně do odkryté berounské branky, místo ní trefil pouze betony Kameše. Závěr utkání tak přinesl pořádné drama, Beroun se tlačil před hradeckého brankáře Hyláka, vyrovnání nepřinesla ale ani hra domácích v šesti při power-play a tak si veze Hradec na východ Čech z Berouna velmi cenné vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Lukáš Daňo 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 1 1 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 1 0 1 0 0
Martin Koudelka 0 1 1 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Roman Prošek 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 1 1 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání

Karel Najman (trenér Berouna):
Chtěl bych našim hráčům poděkovat za snahu, která bohužel nestačila na bodový zisk. Promarnili jsme dost brankových šancí a to nás stálo body. Zejména v závěru zápasu jsme měli tlak, ale s jedním vstřeleným gólem na domácím ledě nemůžeme pomýšlet na výhru.

Jiří Mička (asistent trenéra Hradce Králové):
Měli jsme štěstí, že domácí nedali šance v první třetině. My ji nakonec přečkali a dokonce jsme šli do vedení. To bylo pro nás dost důležité. Pak se nám povedlo dát druhý gól a v závěru jsme to naštěstí udrželi.