Zápasy
so 11.11.2006 | Miroslav Janíček, Daniel Višňák

Hradec se vrací z Ústí s porážkou 0:1

Zápasové menu

Bez zraněného útočníka Patrika Fořta odcestovali hradečtí hokejisté k zápasu s Ústím nad Labem. Do branky sed poprvé v letošní sezóně postavil Tomáš Dušek, svou premiéru v zadních řadách Energetiků si odbyl juniorský obránce Prostředník. Po bezbrankové úvodní třetině padla jediná branka utkání ve 36. minutě, to v hostující přesilové hře vystihl rozehrávku Hradce Martinec a sólo přes celé hřiště úspěšně zakončil. Hosté se dočkali v 53. minutě, ale rozhodčí místo uznání regulérní branky poslal domácí na půl minuty do tří za posunutou klec. V utkání odstoupil pro zranění z kraje druhé třetiny obránce Mocek, kterého zasáhl prudký puk přímo do obličeje, hradecký obránce ihned odjel do ústecké nemocnice na rentgen a vyšetření. Podle prvních informací by nemělo být jeho zranění vážné.

Už v 1. minutě prověřil pozornost Zikmunda Roubík. Ve 3. minutě vystřelil přes hráče Grof, Dušek vyrazil ramenem. Po opatrnějším začátku se postupně obě mužstva dostala do tempa, nebezpečné akce se odehrávaly před oběma brankáři. Ve 13. minutě zachytil vyhozený puk Janků, prokličkoval až před brankáře, ale Dušek ho vychytal. V 16. minutě ukázal své zrychlení Bauer, obhodil si Mocka a ten ho nedovoleně přidržel. V poslední minutě první třetiny hráli v početní výhodě hosté a vytvořili před Zikmundem pořádný závar. Ve velké šanci se ocitl Volráb, ale nedokázal dobře trefit poskakující kotouč. Těsně před sirénou se do přečíslení utrhli domácí, Dušek však Martincův pokus chytil.

Hned v úvodní minutě druhé třetiny napřáhl zleva Ivan, Dušek vyrazil jen k volnému Hulvovi, na kterého zívala odkrytá branka, ale domácí útočník trefil pouze ležícího protihráče před sebou. O několik okamžiků později zahákoval unikajícího Vítka Haluza. Během následující přesilovky napřáhl od modré Grof a kotouč trefil do obličeje Mocka, kde mu pohmoždil lícní kost a zřejmě zlomil nos. Zraněný hráč byl odnesen z ledu na nosítkách a byl odvezen do nemocnice. Hra se přelévala od branky k brance a oba brankáři byli ve stálé permanenci. Zhruba od 30. minuty si hosté postupně vytvářeli mírnou převahu, domácí hrozili brejky. O všem důležitém v zápase rozhodla 36. minuta. Martinec v oslabení vystihl na modré čáře kličku hostujícího obránce, vyrazil do brejku a kličkou do bekhendu poslal Duškovi puk mezi betony. Hosté se nadechli po obdržené brance k náporu a přerušila ho až přestávka.

Ve 41. minutě si mezi kruhy Hulva bruslí zpracoval prudkou příhru Ivana, pohotovou střelou trefil jen brankáře. Vzápětí na druhé straně nepřelstil Zikmunda Volráb. Ve 45. minutě se do přečíslení rozjeli Roubík s Vondráčkem, Zikmund byl ale bezchybný. Zvýšit vedení Lvů měl možnost ve 47. minutě Klobouček, ale ani nadvakrát puk za Duška nepropasíroval. Za zdržování hry usedl na trestnou lavici v 52. minutě Pojkar. Východočeši se usadili před Zikmundem a nepustili domácí ze sevření. Dokonce se Roubíkovi podařilo vstřelit branku, ale bylo to až okamžik poté, co Hořava skočil do brankoviště a vyrazil branku ze své pozice. Rozhodčí jeho počínání patřičně ocenil a hosté hráli půlminutovou přesilovku v 5 proti 3. Lvi se však dokázali ubránit. Závěrečné minuty zápasy už patřili hostům a jejich snaze o vyrovnání, ale semknutou lví obranu nepřekonali ani v závěrečné powerplay umocněné ještě přesilovou hrou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Lukáš Daňo 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 60 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Hynek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "První třetina byla oboustranně opatrná, z naší strany hodně nervózní a nepřesná. Ve druhé třetině se hokej zrychlil a začalo to mít větší spád. My jsme se tam dostali do vedení a ve třetí třetině jsme se zaměřili hlavně na bránění výsledku. Můžeme být rádi, že jsme vydřeli vítězství 1:0. Jak my, tak i soupeř, tam měl několik šancí, kdy se mohlo skórovat. Oba gólmani byli pozorní. Dnes jsme to štěstíčko měli větší my. Musíme se vyvarovat zbytečných vyloučení, protože, a to nejen dnes, nás to sráží a vyloučení v závěrečných minutách nám může vzít 60 minut práce. Přikryl má chřipku, doufáme, že bude brzy zdravý. V pondělí jedeme k dohrávce do Ostravy. Doufám, že nepojedeme přes celou republiku zbytečně a že přivezeme body."