Zápasy
so 14.10.2006 | Daniel Višňák

Značně oslabený Hradec dokázal zvítězit v Havířově!

Zápasové menu

Energetici odjeli k utkání 12. kola do Havířova bez druhé formace, zraněné tahouny mužstva Vondráčka a Koudelku doplnil ještě Domin. Hostům vyšel úvod zápasu, v 11. minutě šli do vedení zásluhou úspěšné dorážky Aleše Pazdery. Havířovští, kteří museli v sobotu zvítězit se tlačili před Hyláka a z každé pozice se snažili střílet, hostující gólman byl ale tradičně výtečný. V polovině utkání navýšil vedení Východočechů Daniel Volráb, Panteři ale ještě do konce třetiny snížili Lipinou z trestného střílení. Poslední slovo ale měli znovu hosté a to konkrétně Pavel Suchý, který důležitým gólem rozhodl o výhře Hradce Králové v Havířově 1:3.

Po úvodním oťukávání a jedné přesilové hře na každé straně udeřilo přesně v době, kdy skočil na led v 11. minutě vyloučený Mareš. Aleš Pazdera vyslal na brankáře Novotného tvrdou střelu, ten ji sice zkrotil, ale na pohotovu dorážku hradeckého obránce byl už krátký – 0:1. O pár minut později měli hosté velikou šanci k navýšení svého vedení, ale přes minutu trvající přesilovou hru 5 na 3 nevyužili. V samém závěru úvodní části rozhodčí ještě v krátkém sledu poslal za katr dva Energetiky a tak Havířov odcházel do šaten se slibnou vidinou začátku druhé třetiny bezmála dvouminutovou převahou dvou mužů v poli.

I domácí ale tuto velikou šanci nedokázali přetavit v gól za což byli následně potrestáni. Z trestné lavice vracející se Pavel Suchý našel Daniela Volrába a ten bekhendovou střelou překonal Novotného – 0:2. Přesně v polovině zápasu měli další velikou šanci k navýšení svého slibného vedení Východočeši, ale ani napodruhé nedokázali využít dvojnásobné početní převahy a tak se dočkali trestu i oni. Nejprve Horáček orazítkoval Hylákovu tyč, hned z další akce projel hostující obranou jako nůž po másle Lipina, byl faulován a rozhodčí za tento nedovolený zákrok hradeckých nařídil trestné střílení. K němu se postavil sám atakovaný a po pomalém rozjezdu rychle zvedl puk nad vyrážečku Hyláka a snížil na 1:2.

V závěrečných dvaceti minutách přišlo to nejzajímavější až v samém závěru utkání. V 54. minutě poslal hosty svou tečí Haluzovy střely od modré Pavel Suchý do vedení 1:3. Hradec svůj náskok v čele s výtečným Hylákem bránil seč mohl, domácí se s tímto výsledkem nechtěli ani v nejmenším smířit a valili na hradeckého mága jeden útok za druhým. Asi poslední šance pro Pantery na zkorigování výsledku přišla hned zády po brance Suchého, sám střelec třetího hostujícího gólu byl vyloučen a za další tři vteřiny ho následoval obránce Mocek. Krušné chvíle ale hosté přežili a dokázali tak v Havířově i ve značně oslabené sestavě zvítězit 1:3.

Hradečtí Energetici tak mají nyní v tabulce před druhým Ústím nad Labem náskok už čtyř bodů, protože Lvi ztratili bod za vítězství v prodloužení ve šlágru kola na ledě brněnské Komety. V závěrečném kole úvodní čtvrtiny přivítají Energetici ve středu od 18:00 na domácí půdě Prostějov, který bodoval naplno v posledních třech kolech, minulou středu zvítězil dokonce i v Ústí nad Labem 2:3!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 1 1 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 1 0 1 0 0
Ondřej Potůček 0 1 1 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 1 1 2 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 38 1 37 97,37 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Folta (asistent trenéra Havířova):
Dneska jsme nezačali špatně, bohužel pořád trefujeme gólmana a chybí nám důraz v zakončení. Jakmile dostaneme branku, tak na to mužstvo v současném stavu padne deka. A pak už i ti nejzkušenější dělají takové chyby, které by normálně nedělali. To mužstvo se potřebuje dostat nahoru třeba tím, že dáme první branku a snad se nám bude hrát trochu lépe.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Základem dnešního úspěchu byl výborný výkon brankáře Hyláka, který nás podržel v rozhodujících fázích utkání. Dokázali jsme ubránit dvě pokaždé téměř dvouminutové dvojnásobné přesilové hry soupeře a to bylo důležité. Vítězství si i vzhledem k naší dnešní sestavě velmi ceníme, chyběl nám celý druhý útok. Kluci, kteří dostali dneska šanci se k tomu postavili perfektně, přesně tak jsme si to představovali. My jsme tu hru chtěli trochu kazit a kouskovat a udeřit, až dostaneme šanci. Havířov má velmi kvalitní hráče a tam kde jsou teď v tabulce, to není normální situace, určitě půjdou nahoru. Petr Domin má podezření na slabý otřes mozku, trefil ho odražený puk při tréninku.