Zápasy
st 11.10.2006 | Daniel Višňák

Hradec porazil vysoko Beroun a na prvním místě má náskok tří bodů

V polovině zápasu bylo v Hradci Králové téměř jasno, kdo by mohl v 11. kole získat na východě Čech všechny body. Domácí v té době zvyšovali na 5:0 a utkání diktovali své tempo. V závěrečném dějství dalšími pěti brankami definitivně potvrdili svůj výkon z předešlých čtyřiceti minut a důrazně tak dali zapomenout na dvě předešlé zaváhání při vysokém vedení, které je naposledy v H. Brodě stálo bod. „Všechno jsme si důkladně vyříkali. Tohle se nemůže už opakovat,“ důrazně odpovídal po utkání na tento dotaz novinářům Martin Koudelka. Hvězdou zápasu byl domácí útočník Petr Domin, ten vstřelil 1 branku a na 3 přihrál.

Skóre se měnilo prakticky až z první vážnější šance středečního duelu. V 9. minutě našel domácí kapitán Roubík před brankou číhajícího Miroslava Fišera a ten přesnou střelou otevřel skóre utkání. Krátce po vedoucí brance mohl navýšit vedení Energetiků Domin, ale jeho střela šla těsně nad. Podruhé v utkání se červené světlo za Lvem rozsvítilo po tvrdé střele obránce Jiřího Hendricha od modré, jeho dělovka nejprve orazítkovala berounskou tyč a poté zaplula do branky hostí. Medvědi mohli snížit Novotným, ale jeho bekhendová střela ze závěru třetiny se mezi tři domácí tyče nevešla.

Klid do hradeckých řad vlila hned 23. minuta a tvrdá střela Martina Koudelky, která znamenala vedení domácích o tři branky. I v dalším průběhu domácí drželi pevně otěže utkání ve své moci a své vedení postupně navyšovali. V polovině zápasu přidal čtvrtou branku po Koudelkově přihrávce Patrik Šebek a berounský Jakub Lev se nechal vystřídat, na jeho místo nastoupil Roman Handl. Ani on však nedokázal v pohodě hrající domácí zastavit, ve 35. minutě Jaroslav Roubík už z mezikruží zvyšoval na 5:0, Energetici touto brankou využili první přesilovku utkání.

V závěrečné části hry připomínalo utkání spíše exhibici, Východočeši prakticky soupeři nedovolil vážně ohrozit svou branku, naopak ještě čtyřikrát rozsvítili červené světlo za Handlem. Ve 47. minutě zvýšil na 6:0 po přečíslení Patrik Fořt. Sedmý gól pak přišel ani ne za minutu z hole Daniela Volrába a když překonal berounského brankáře Handla Petr Domin, stadion začal skandovat „deset, deset“. Pomyslné desítky se nakonec domácí příznivci nedočkali, i přesto jim devátá branka Petra Haluzy ke středeční spokojenosti musela určitě stačit.

V příštím kole zajíždí hráči Hradce Králové do Havířova, ten dnes prohrál vysoko 0:6 v Kadani a tak v sobotu bude určitě chtít tyto body získat zpátky. Východočeši i po 11. kole stále drží první příčku, navíc stíhající Ústí prohrálo doma s Prostějovem 2:3 a tak je náskok hradeckých tříbodový.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 1 1 0 0
Lukáš Daňo 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 1 3 4 0 0
Miroslav Fišer 1 1 2 0 0
Patrik Fořt 1 0 1 0 0
Petr Haluza 1 0 1 0 0
Jiří Hendrich 1 0 1 0 0
Martin Koudelka 1 2 3 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 1 1 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 2 3 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 1 1 2 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 27 0 27 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Zápas se samozřejmě hodnotí dobře, je důležité, že jsme po nepříliš povedeném závěru v H. Brodě dokázali dnes hrát v klidu a zodpovědně. Beroun jsme myslím přehráli jednoznačně. Hráli jsme dobře dozadu a konečně jsme taky začali proměňovat šance, po čtvrtém gólu jsme se uklidnili a hráli už v pohodě.

Petr Domin (útočník Hradce Králové):
Beroun hrál ze začátku zápasu tradičně důrazně, hodně bruslil. Naše branky mu ale postupně ubíraly sílu a my měli zápas pod svou kontrolou. Před třetí třetinou nám trenér znovu zdůraznil, abychom si na to dali pozor. Navíc jsme všichni věděli, že jsme Sašovi nechali dát jak v Kadani, tak v H. Brodě v poslední části hodně gólů a tak jsme to dnes chtěli napravit a pomoci mu k nule.

Karel Najman (hlavní trenér Berouna):
Dneska není co hodnotit. Dostali jsme devět gólů a propadli po všech stránkách. Vytráceli jsme se z placu v průběhu celého utkání, sice to po první třetině bylo 2:0, ale hráli jsme takovým stylem, že byla otázka času, kdy nám to tam napadá. Hradec byl po všech stránkách lepší a zaslouženě tedy vyhrál.

Fotogalerie