Rozhovory
pá 3.7.2020 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Přístup hráčů byl excelentní, tvrdí Michal Tvrdík o letní přípravě

Hradecké A-mužstvo má zdárně za sebou jednu z nejméně oblíbených částí roku – suchou přípravu. Ta trvala takřka přesně dva měsíce a již třetí rok v řadě ji vedl kondiční trenér Michal Tvrdík. Čtyřicetiletý kouč připravil pro své svěřence, stejně jako v minulých letech, pestré tréninky. Hráči si tedy během příprav na novou extraligovou sezónu užili kromě dřiny také i trochu zábavy.

Právě bývalý člen extraligových kádrů Hradce či také Pardubic hodnotí letní přípravu nepochybně pozitivně. „Splnili jsme přesně to, co jsme si předsevzali,“ prozrazuje Michal Tvrdík, kterého zároveň potěšil přístup hokejistů. „Bez přehánění byl naprosto excelentní. Co se týká týmové letní přípravy, tak s takovým přístupem jsem se nesetkal jako hráč, ani jako kondiční trenér,“ tvrdí s tím, že se příprava speciálně uzpůsobovala s ohledem na post, věk, zdravotní neduhy či silové schopnosti jednotlivých hráčů.

Během letní přípravy využili hradečtí hokejisté širokou škálu prostorů pro trénink ve městě i okolí. Mnoho času strávili také v posilovně na zimním stadionu. Samozřejmě nechyběly ani klasické výběhy schodů na rozhlednu Milíř či soustředění v Ústí nad Orlicí, kterého se zúčastnil takřka kompletní kádr. „Odlišnosti oproti předchozím sezonám, co se sportovišť týče, byly opravdu minimální,“ svěřuje se autor 132 extraligových branek. Jedinou výraznější změnou bylo to, že z důvodu nepřízně počasí nečekal Lvy tradiční výběh na sjezdovku Rozárka. „A na Milíři se nám stejně líbí víc,“ pokračuje s úsměvem.

Na takřka úplný závěr čekaly kompletní soupisku mužstva wingate testy. „Oficiální výsledky ještě sice nemáme, ale předběžné výsledky vypadají velmi dobře,“ míní nadějný trenér. „Co se týče silových schopností, tak máme velký progres oproti předchozím sezonám, který byl patrný už po prvním měsíci,“ informuje v zápětí.

Tým nyní čeká zasloužená dovolená. I během té však hokejisté rozhodně nesmí zahálet. „Kluci dostanou plány – doporučení, jak mají minimálně udržet nebo i zlepšit svoje schopnosti, se kterými letní přípravu opouštějí,“ upozorňuje extraligový šampión s Pardubicemi z výlukové sezóny 2004/05. Po dovolené se již A-tým sejde v kompletním složení i s Kellym Klímou či Jordannem Perretem a vyrazí na led.

První trénink je naplánován na 23. července. Bude s týmem na led chodit i Michal Tvrdík? „Každý máme u týmu svou roli, pokud však bude ze strany trenérů zájem, abych s hráči pracoval i na ledě, rád se zapojím. Například zdokonalování dovedností je jedna z věcí, které mě naplňují,“ svěřuje se. U čeho však s jistotou bývalý forvard bude, je videokoučink. „Práce videotrenéra mi naplno začíná s prvním přípravným zápasem, již nyní během léta jsme některé věci s trenéry a mým kolegou Patrikem Stehnem připravovali,“ prozrazuje.

Právě svým spolupracovníkům z řad koučů i plejerů posílá poděkování i uznání. „Rád bych i touto formou poděkoval trenérům za důvěru a hlavně hráčům za skvěle odvedenou práci, která byla opravdu nadstandardní,“ uzavírá bývalý hradecký křídelník.

Fotogalerie