Zápasy mládeže
čt 20.2.2020 | Milan Horák, Klára Petrásková

Junioři ztratili náskok, přestřelku urvala v prodloužení Jihlava

Zápasové menu

Východočeši do utkání parádně vstoupili, o to větší zklamání přišlo na konci. Čtyřgólový náskok totiž Dukla na startu druhé třetiny definitivně smazala a jelo se od začátku. V zápase bohatém na přesilovkové góly nakonec Jihlava využila domácího prostředí, Hradec padl v prodloužení poměrem 5:6.

Divoká první třetina přinesla sedm branek

Prvních deset minut první třetiny měli ve své režii hosté. Už ve 4. minutě otevřel skóre tvrdou střelou z levého kruhu Petr Moravec. Po pěti minutách rozjásal hostující střídačku v přesilové hře Dalibor Ďuriš, který trefil z levého kruhu přesně pravou šibenici – 0:2. Ze hry neuplynuly ani dvě minuty a Hradec se opět radoval. Tadeáš Pinkas ujel oběma bekům Dukly a v předbrankovém prostoru překonal střelou mezi nohy domácího Chaloupka – 0:3.

Od gólu Pinkase uplynulo pouze devět vteřin a Chaloupek lovil opět puk ze své klece, kdy se a prosadil tvrdou střelou k tyči Martin Janda a vyhnal Chaloupka z branky, kde ho nahradil Krejčí. Na 1:4 snížil ve 14. minutě Dan Fiala, který tečoval před Sajdlem již střelu od modré z hole Zadražila a kotouč se dostal až za záda gólmana Hradce.

O necelé dvě minuty později měla Dukla možnost početní výhody. Po kombinaci se k puku na levém kruhu dostal Chlubna, který vyslal do předbrankového prostoru střílenou přihrávku a Miroslavu Judovi stačilo pouze nastavit hůl tak, aby kotouč změnil směr a zaplul za záda Sajdla – 2:4. Do konce třetiny zbývaly dvě minuty a domácí se dostali na rozdíl jediné branky. Skvělou akci předvedla dvojice Barák – Juda. Hráči Dukly se dostali do přečíslení, několikrát si vyměnili kotouč před Sajdlem kotouč, kdy se jako první rozhodl pro střelu Miroslav Juda a snížil tak na rozdíl jediné branky – 3:4.

Jihlava srovnala, Hradec si vzal vedení zpět

Druhá třetina začala pro domácí skvěle. Po minutě hry bylo totiž v CZ LOKO Aréně srovnáno na 4:4, když se ke střele dostal Richard Pětník, tu Sajdl ještě stihl vyrazit, ale na jeho následnou dorážku již nedosáhl a lovil puk z branky. Následně ho v brankovišti vystřídal Tichý. Zbytek druhé třetiny se odehrával spíše ve středním pásmu, neboť hru začaly provázet nepřesnosti a ztráty kotouče.

Oba celky sice měly šance na vstřelení gólů, ale oba gólmani, kteří vystřídali v brankovišti své předchůdce, předváděli skvělé výkony. Ke konci třetiny to vypadalo, že půjdou hráči do kabin za nerozhodného stavu, ale nakonec měl ve druhé části poslední slovo tým z Hradce. Po kombinaci na modré čáře se ke kotouči na pravé straně kluziště dostal Jakub Váchal a přesnou střelou, která se také otřela o tyč, překonal Krejčího a vrátil vedení na stranu hostů – 4:5.

Domácí znovu srovnali s Mountfieldem krok

Třetí třetina se odehrávala spíše ve středním pásmu a na obou týmech byla znát nervozita z výsledku. Domácí doháněli opět jednobrankové manko, hosté nechtěli vedení ztratit. Na obou stranách opět dominovali gólmani. V polovině třetí třetiny se domácí nakonec dočkali vyrovnání.

Piskač vypálil tvrdou střelu z modré čáry, ale na mezikruží ji ještě stihl tečovat Richard Pětník a svým druhým gólem v zápase také podruhé srovnal stav – 5:5. Do konce třetí části již branka nepadla a hráči se chystali na prodloužení.

Dukla dokonala obrat v prodloužení

Po začátku prodloužení byl vyloučen Chlubna za podrážení a Hradec dostal možnost početní výhody. Ta se Lvům využít nepodařila a Dukla se dostala zpět do hry. Přesilovou hru dostala v poslední minutě nastavení také Dukla, která s ní naložila o něco lépe. Akci v útočném pásmu založil Patrik Čermák spolu s Jakubem Černohorským. Po kombinaci se následně ke kotouči dostal Tomáš Chlubna a přesnou střelou k tyči rozhodl zápas – 6:5. Po slibném začátku tak nakonec Východočeši získali pouze bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 1 0 1 -1 0
Martin Janda 1 1 2 2 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 2 2
Kryštof Lang 0 1 1 -2 4
Marco Lukačka 0 0 0 0 0
Petr Moravec 1 1 2 2 0
Jakub Naar 0 0 0 0 0
Marek Pelda 0 0 0 -1 0
Martin Pěnčík 0 3 3 0 2
Tadeáš Pinkas 1 0 1 1 2
Petr Poppel 0 2 2 0 0
Vojtěch Síla 0 1 1 1 2
Daniel Šedivý 0 0 0 -2 0
Marek Tecl 0 0 0 2 0
Jakub Váchal 1 0 1 -1 0
David Voňka 0 1 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 21 17 4 13 76,47 0 0
Jakub Tichý 44 22 2 20 90,91 0 0

Ohlasy k utkání