Aktuální zprávy z klubu
po 9.12.2019 | Jan Vavřina, Adam Kodet

Hráčem listopadu je Richard Nedomlel. Položíte mu dotaz?

Přes sedm stovek fanoušků se zapojilo do hlasování o hráče měsíce listopadu. Více než polovina z nich dala svůj hlas Richardu Nedomlelovi, který tak předčil jedničku Lvů Marka Mazance a kapitána Radka Smoleňáka. Urostlý bojovník proto odpoví na dotazy příznivců nejen hradeckého hokeje. Ty je možné zasílat do neděle 15. prosince do 22:00. "Nedo" zároveň vybere nejzajímavější otázku, jejíž autor se může těšit na podepsané tričko a dvě vstupenky na hokej.

Ptejte se Richarda Nedomlela

RichardNedomlel
Bilance v listopadu:
10 zápasů
18 hitů
+/- +3
Radegast Index: 26

Richard Nedomlel – nekompromisní defenzivní štít

Téměř dvoumetrový a více než stokilový zadák má v kádru Mountfieldu HK jasný úkol. Tvrdit muziku, čistit předbrankový prostor, blokovat útočné nájezdy protivníků a když je třeba, důrazně soka zpacifikovat. Tyto úkony zvládá na výbornou a forvardi soupeře se mají před tímto hromotlukem na pozoru a často si nájezd do blízkosti brankoviště či k hrazení dvakrát rozmyslí. Hráč draftovaný v roce 2011 Detroitem také oproti loňsku poskočil v sestavě a s přehledem se vejde do první šestky beků.

Když je tento obr na ledě, Hradec zpravidla góly nedostává, což dokládá +3 v listopadové tabulce pravdy. V tomto ohledu byl v uplynulém měsíci nejlepším zadákem Východočechů, v mínusu byl jen jednou. Pražský rodák místo kanadských bodů sbírá kladné zářezy spíše v Radegast indexu. V říjnu ovládl tuto statistiku v rámci celé extraligy a právem celý následující měsíc odehrál v pověstné zelené helmě, v listopadu byl se 26 body opět nejlepší z celého týmu a osmý v lize. Silný je hlavně v osobních soubojích, soupeřům rozdal 18 bodyčeků. Navíc se vyvaroval zbytečných vyloučení, na trestné lavici seděl jen třikrát.

Odchovanec pražské Slavie byl nejvíce vidět v zápase s Kometou Brno, ve kterém poslal čistě k zemi či na mantinel šest soupeřů a v Radegast indexu si připsal devět kladných bodů. Navíc byl nejvytěžovanějším obráncem týmu, počtvrté v sezóně se jeho ice-time dostal přes dvacetiminutovou hranici. Doma proti Litvínovu zase zablokoval pět střeleckých pokusů Vervy a výrazně tak ulehčil práci Marku Mazancovi. Také v Lize mistrů ho posílali trenéři na led nebývale často, větší ice-time mezi beky nastřádal jen Oskars Cibulskis.

Výsledky Kdo je podle vás hráčem měsíce listopadu?

1. Nedomlel Richard 56,58 %
2. Mazanec Marek 35,75 %
3. Smoleňák Radek 7,67 %