Zápasy mládeže
so 19.10.2019 | Jan Mervart, Klára Petrásková

Dorostenci uhájili první místo, v derby rozstříleli Pardubice 7:2!

Zápasové menu

Parádní odveta! Dorostenci oplatili Pardubicím úvodní porážku, na domácím ledě jim nasázeli sedm branek. Dynamo sice dokázalo upravit výsledek na konečných 7:2, to ale vysokou výhru Mountfieldu neovlivnilo. Zajímavé také je, že ač byli Hradečtí značně vylučovanějším týmem, na jejich hru však tato skutečnost velký vliv neměla.

Skvělý výkon domácích přinesl čtyřbrankové vedení

Domácím se podařilo skvěle vstoupit do zápasu a svou aktivitou otevřel skóre už v osmé vteřině Matěj Beneš – 1:0. Úvodní branka hradecké hráče nakopla a pokračovali ve vynikající útočné hře, která znamenala mnoho střel na Borovičkovu branku. Hosté se poté dostali ke slovu díky první přesilové hře, která se jim ale příliš nevyvedla a domácí byli stále nebezpečnější. Následně se naskytla první přesilovka také domácímu celku, který ji sice nestihnul využít, ale krátce po vyrovnání sil na ledě se podařilo Petru Moravcovi excelentní střelou trefit pravý růžek branky a zvýšit tak hradecký náskok – 2:0.

Do několika šancí se nakonec dostali i hosté, kterým se podařilo dvakrát ujet na brankáře Žalčíka, ten ale všechny střely pochytal. Hradec i nadále uskutečňoval nebezpečné výpady do hostující obrany, která byla během první třetiny velice nedůsledná. Po krásném individuálním průniku od vlastní modré čáry se podařilo překonat brankáře hostů Davidu Brožkovi – 3:0. Následná dvě oslabení, která rozhodčí pardubickým hráčům nabídnul, byla opět spíše v režii domácích, a nakonec se po další chybě v rozehrávce mohli Hradečtí radovat ze čtvrtého gólu, který vstřelil při vlastním oslabení Petr Moravec – 4:0.

Hradec dále skóroval a přinutil hosty k výměně brankářů

Začátek druhé třetiny byl ve znamení zvýšeného tlaku hostujícího celku, který se dostával do více šancí a připsal si i více nebezpečných střel. Při akci dva na jednoho se před prázdnou brankou objevil Pavlata, který však skákavý puk netrefil. Ani další ostřelování Žalčíkovy branky úspěch nepřineslo a ke slovu se znovu dostali domácí, kteří skvěle kombinovali a vytvářeli si nebezpečné šance. Na jejich střely byl ale připraven brankář Borovička. Na co však nestačil, to byla dorážka Lukáše Součka, jenž pátým gólem Hradce vyhnal brankáře hostů z branky, mezi tři tyče se nově postavil Kadlc – 5:0.

Výměna v pardubické svatyni jako kdyby dodala hostům nový impuls a byli stále nebezpečnější. Do skvělých akcí se dostávala hlavně dvojice Paleček s Pavlatou, která si během krátké chvíle v útočném pásmu byla schopna vytvořit tři nebezpečné šance. Jejich střelbu ale pokaždé kryl skvělý Žalčík. K této dvojici se následně také přidal Herčík, ani on ale neuspěl. Několik šancí si vytvořili i domácí, když například Michal Beneš ujížděl sám na brankáře Kadlce, ten mu ale vypíchl puk. Hradečtí se nakonec přece jenom dalšího gólu dočkali, kdy se po skvělém individuálním průniku Petra Moravce k puku dostal Matěj Giesl a připravil tak o čisté konto i náhradního brankáře – 6:0.

Pardubice se gólů dočkali, ale debaklu nezabránili

Do poslední třetiny vstoupili opět aktivněji hosté a znovu si vypracovávali spoustu šancí a nebezpečných střel. V akci dva na jednoho se však nepovedla finální přihrávka a brankář Žalčík tak stále držel čisté konto. Následně se však domácí osmělili, z ojedinělého úniku se dostali dva hráči Hradce sami před brankáře a Matěj Novotný střelil už sedmý gól Mountfieldu. Poté se Pardubičtí dostali díky přesilové hře do mírného tlaku, který sice nevyužili, ale po zaváhání domácího brankáře zmírnil výsledek střelou do odkryté branky Daniel Herčík – 7:1.

I přes vysoký náskok se domácí dostávali do velkých šancí, které ale nevyužili. Následně se během krátké chvíle nechali dvakrát vyloučit a hosté tak měli převahu dvou mužů v poli. Po krátké kombinaci a střele se nakonec dostal k odraženému puku František Formánek a vstřelil druhý gól Dynama – 7:2. Dvojnásobná přesilovka a druhý vstřelený gól pardubické hráče nabudil a nadále vysílali na Žalčíka další střely, které ale k dalšímu střeleckému úspěchu nevedly a Hradec se tak mohl radovat nejen z výhry 7:2, ale také z udržení prvního místa tabulky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 1 2 1 0
Michal Beneš 0 1 1 1 0
Otakar Beran 0 0 0 3 0
Jan Boukal 0 0 0 2 0
David Brožek 1 0 1 0 0
Matyáš Budina 0 2 2 4 0
Matěj Giesl 1 0 1 2 0
Jakub Jerman 0 0 0 1 0
Petr Moravec 2 2 4 4 0
Matěj Novotný 1 1 2 2 0
Lukáš Pajer 0 2 2 2 2
Marek Pelda 0 0 0 2 2
Matěj Pinkas 0 0 0 1 4
Lukáš Souček 1 0 1 1 4
Šimon Táborský 0 0 0 3 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 60 34 2 32 94,12 0 0

Ohlasy k utkání