Ohlasy k zápasu
ne 13.10.2019 | Adam Kodet, Klára Petrásková

Novic Conor Allen: Jsme zklamaní, nikoho nebaví prohrávat

Uplynulý týden byl pro amerického beka a novou akvizici Mountfieldu HK hodně hektický a turbulentní. Začátkem týdne ještě trénoval v zámoří, ve čtvrtek vystoupil v Praze z letadla a v pátek a v neděli už brázdil v hradeckém dresu led ČPP Arény. Bleskový přesun ale zvládl příkladně a po dvou utkáních má na kontě už dva kanadské body a zahrál si i v početních výhodách. Ani on ale nezabránil porážce s Energií, po které žehral hlavně nad nevyužitými přesilovkami.

Conore, odehrál jste druhý zápas za Hradec, tentokrát bez bodového zisku. Jak jste utkání viděl?
Je to pro nás zklamání, nikoho samozřejmě nebaví prohrávat. Ve druhé a třetí třetině jsme podle mě hráli dobře, ale v té první jsme povolili soupeři nějaké šance a to nás vlastně stálo celý zápas.

Karlovy Vary hrály odlišným stylem než v pátek Mladá Boleslav, bylo těžší se s tím popasovat?
Bylo to těžké, hned jak Vary daly první gól, tak to zavřely, snažily se rychle vyhazovat puky a využívat své rychlosti. To se jim nakonec vyplatilo.

Příliš se vám nevedlo ani v přesilových hrách, byl to jeden z klíčových aspektů porážky?
Přesilovky bývají rozdílovým prvkem ve hře. Pokud vyhrajete bitvu v přesilovkách, vyhrajete často celý zápas. Potřebovali jsme z nich skórovat, to se nám nepovedlo a soupeři ano a i proto vyhrál.

Trenéři vám dali důvěru a zařadili vás do druhé přesilovkové formace. To byl pro vás asi dobrý impuls, že?
Rád hraju v přesilovkách a jsem moc vděčný za tu možnost hned takhle zkraje. Pořád si ale zvykám na spoluhráče a na celý náš systém. I když jsme hráli ve druhé a třetí třetině dobře, tak přesilovky moc dobré nebyly. A to i kvůli mně, protože jednou jsem tam měl zbytečnou ztrátu. S přibývajícím časem se to určitě zlepší.

Po dvou zápasech máte na kontě dvě asistence, znamená to, že rád podporujete ofenzívu?
V druhém zápase jsem měl štěstí, že jsem tu asistenci získal. Jen jsem přihrál na krátko a ostatní dva kluci to skvěle sehráli a zařídili gól. Rád pomáhám v útoku, ale nejprve se vždy snažím si splnit své úkoly vzadu.

Váš přesun do Hradce byl velmi náhlý, jaké pro vás bylo hned po příletu skočit do ostrých duelů v novém týmu?
Zatím se cítím skvěle. Trenéři i hráči mi hodně pomáhají, stále jsem v procesu seznamování a učení se. Přiletěl jsem teprve ve čtvrtek a už jsem odehrál dva zápasy. Byl to hodně rychlý přesun a zvrat, ale zatím si to užívám. Nějaký ten jetlag jsem cítil, ale jsme profesionální hokejisté a když nám někdo řekne, ať jdeme hrát, tak prostě jdeme hrát.

„Není to lehké. Kluci už za sebou mají dvacet zápasů a já se místo toho klouzal po ledě s pár kamarády.“

31 Conor Allen (o čekání na smlouvu a ostré zápasy)

Letos jste dlouho čekal na nové angažmá, to asi nebyla úplně příjemná fáze sezóny, že?
Nikdy není příjemné takhle dlouho nehrát zápasy, takže čekání na smlouvu bylo dost stresující. Trénoval jsem doma s dalšími hráči, kteří čekali na nový kontrakt, ale stále jsem měl hlavu nahoře a věřil, že se něco objeví. Je ale pravda, že v optimální formě jsem nebyl, neabsolvoval jsem předsezónní přípravu a hlavně přípravné zápasy. Kluci v týmu už mají za sebou dvacet zápasů i s přípravou a Ligou mistrů, já se místo toho klouzal po ledě s pár kamarády. Není to lehké, ale věřím, že s časem se do toho dostanu a bude to lepší.

To klouzání vám ale docela šlo, v obou zápasech jste byl vidět.
To bylo možná jen z toho všeho adrenalinu (směje se).

Mountfield HK vám zatím nabídl zkušební smlouvu na dva měsíce. Je to pro vás dobrá motivace?
Snažím se na tohle moc nemyslet. Chci hlavně hrát svou hru a uvidíme, co z toho bude. Po dvou měsících mi tady můžou prodloužit smlouvu, což bych samozřejmě chtěl. Budu prostě hrát hokej tak, jak jsem ho hrál vždycky a věřím, že to bude mluvit za vše a dobře to dopadne.

Vrátil jste se do známého prostředí české extraligy, vyhovuje vám tato soutěž?
Loni mě moc bavilo hrát českou ligu a v Plzni se mi sezóna docela povedla. Tam si mě asi místní vedení všimlo a teď mám další šanci si zahrát v novém týmu. Českou republiku jako takovou mám rád.

Když už mluvíme o České republice, jak se vám líbí v Hradci Králové v porovnání s Plzní, kde jste působil loni?
V Plzni se mi líbilo a užíval jsem si to tam. Ještě jsem neměl moc času a příležitostí se podívat po Hradci, ale určitě je to skvělé město. Moc se těším, až se tady budu moct porozhlédnout.