Ohlasy k zápasu
út 20.8.2019 | Daniel Krátký, Klára Petrásková

Zkusím to tam narvat, problesklo hlavou Aleši Jerglovi před gólem

Po přestupu z olomoucké Mory se sice ještě sžívá s novým prostředím, ale i tak prokazuje hradeckým fanouškům svůj veliký potenciál. Šikovný útočník Aleš Jergl zaznamenal proti Vienna Capitals při výhře 5:1 dva body za vstřelenou branku a také asistenci u gólu Oskarse Cibulskise. Nejenom o tom následně hovořil po utkání se soupeřem z rakouského hlavního města.

Nastoupili jste proti Vídni, která hraje EBEL. Byly během zápasu vidět nějaké rozdíly oproti extralize?
Možná byli trochu tvrdší než extraligové týmy. Samozřejmě ne všechny, protože některé týmy hrají také tvrdě. Snažili se bruslit a srážet se. Myslím, že hlavně na tom jejich hokej stál. Celkově bylo strašně moc vyloučení, hlavně z naší strany. Řekli jsme si, že nebudeme faulovat. Bohužel se nám to jaksi nedařilo. Ale vyhráli jsme, takže super.

Vstřelili jste dvě branky v oslabení, což se často nestává. Máte na to nějaký recept?
Oslabení máme založené na tom, aby se i ve čtyřech hodně bruslilo. To si myslím, že je základní kámen, od kterého se odrážíme. A že jsme dali dva góly, tak to je určitě super.

Ve třetím utkání v dresu Hradce Králové jste vstřelil první gól. Jaký to byl pocit?
Jsem za to rád, trošku to ze mě i spadlo. Věřím, že další zápasy budou lepší a lepší. Dá se říct, že do dalších utkání půjdu s lehčí hlavou. V první třetině jsem měl v přesilovce asi čtyři střely a nic tam nepropadlo. Pak se to ke mně odrazilo, a tak si říkám, zkusím to tam narvat. Tak jsem to tam narval golfákem a spadlo mu to pod rukou, takže super (usmívá se).

Premiérovou trefu jste také následně mohutně oslavil, že?
Dávám radost najevo, protože rád dávám góly. Takže radost k tomu patří.

„Trenéři chtějí udělat čtyři silné vyrovnané pětky, které začnou Ligu mistrů i extraligu.“

26 Aleš Jergl (o sestavě pro soutěžní zápasy)

Vyzkoušel jste další spoluhráče v útoku, sedělo vám to více?
S Maťou (Matejem Paulovičem) jsme měli hrát od začátku, akorát on byl nějaký zraněný, takže nemohl. Teď jsme spolu odehráli první zápas v tomhle složení. Kluci mi určitě sedli, hraje se mi s nimi super, ale v utkání bylo hodně oslabení a přesilovek, takže jsme se tam spolu tolik nedostali. Ale když jsme tam byli, hráli jsme většinu času v jejich obranné třetině.

Stále probíhá příprava na nový ročník, trenéři zkouší různé nové hráče. Jak se vám to zamlouvá?
Zkouší, zkouší, protože je nás tady celkem dost. Chtějí udělat prostě čtyři silné vyrovnané pětky, které začnou jak už Ligu mistrů nebo extraligu. A musí to tak udělat, aby byl mančaft co nejsilnější a aby si ty pětice hlavně rozuměly.

Jak byste zhodnotil dosavadní přípravu před sezónou?
Já si myslím, že úspěšně. Ani si nepamatuju, kolikrát jsme vyhráli nebo prohráli. Ale každý zápas je něco jiného, je s jiným soupeřem, takže já bych přípravu, která ještě není u konce, hodnotil určitě kladně. Doufám, že si to přeneseme do Ligy mistrů a extraligy.

V neděli vás čeká poslední přátelské utkání proti Berlínu a následně zápasy Ligy mistrů. Co od této soutěže očekáváte?
Budu ji hrát poprvé, takže to bude pro mě něco nového. Moc se na ni těším, protože budeme hrát s velmi kvalitními zahraničními týmy. Určitě to budou super zápasy a věřím, že si z nich nějaké zkušenosti odnesu.