Fanoušci
čt 11.4.2019 | Anna Marie Kokrhounová, Jan Vavřina

Hradec se spolu s fanoušky rozloučil se sezónou 2018/19

Letošní sezóna je sice už nějaký ten pátek u konce, nebyla by však kompletní bez závěrečného rozloučení. Na to úterní dorazilo několik stovek fanoušků, kteří se ještě naposledy sešli v hradeckém kotli a spolu s hráči A-týmu si vzájemně poděkovali za celý ročník. Následovala autogramiáda v útrobách stadionu, která byla stejně zdařilá jako ty předcházející a příběh sezóny 2018/19 byl tak úspěšně dopsán až do konce.

Poslední tečkou za sezónou 2018/19 byla již tradiční rozlučka na půdě ČPP Arény. Ta letošní proběhla v úterý 9. dubna od 16 hodin a u fanoušků i hráčů se jako každoročně setkala s velkým úspěchem. Celá akce začala v samém srdci stadionu a to v hradeckém kotli, kde se v letošním ročníku naposledy sešlo několik set příznivců Mountfieldu. Ti své díky vyjádřili povedeným transparentem s heslem „Děkujeme za sezónu, v srpnu zas na stadionu“. Následně se slova ujal moderátor Tomáš Borovec a kapitán týmu Dominik Graňák, který poděkoval fanouškům za celoroční podporu. Hráči ještě na závěr zaskandovali hradecký pokřik a poté se přemístili na autogramiádu.

Kvůli probíhajícímu rozpouštění ledu se musela autogramiáda přesunout do spodních ochozů arény, kde se fanoušci mohli těšit na téměř kompletní sestavu A-týmu. Na akci absentovali pouze lotyšští a slovenští reprezentanti, ze zdravotních důvodů chyběl také Petr Koukal. Hráči oblékající český reprezentační dres dorazili s mírným zpožděním, neboť ještě ve Znojmě absolvovali polední trénink. Hradečtí příznivci tak mohli během hodiny a půl s hráči prohodit pár slov, vyfotit se se svými oblíbenci i získat podpis na kartičku či na vlastní hokejový předmět.

Jedním z opozdilců byl také Petr Zámorský, který si i přes krátké zpoždění autogramiádu užil. „Bylo to super a přišlo hodně lidí. Byli spokojení a užili si to stejně jako my, takže účel to splnilo,“ chválí si akci hradecký zadák. „U nás bylo hodně lidí, protože jsme přijeli pozdě, takže se to nashromáždilo. Všichni byli úplně super. Prohodili jsme pár slov, byly nějaké podpisy a fotky. Bylo to v pohodě,“ říká hráč s číslem dvacet čtyři na zádech a zároveň sděluje obsah vzkazů od fanoušků. „Říkali, ať se mi daří a ať se to povede na mistrovství,“ prozrazuje.

Program nejproduktivnějšího hráče Mountfieldu za uplynulý rok je i po konci sezóny stále nabitý. Spolu s Filipem Pavlíkem a Radovanem Pavlíkem obléká ve Znojmě české barvy a žádný odpočinek ho proto nečeká. „V pondělí jsme měli dvoufázový trénink a celý den byli na zimáku. V úterý jsme měli jen jeden, protože byl ve středu zápas. Takže jsme potrénovali, měli rychlý oběd a jeli do Hradce. Přijeli jsme trošičku později, ale zapojili se a snad všechno stihli,“ popisuje svůj tréninkový harmonogram.

Ani v úterý se ve městě pod Bílou věží dlouho neohřál. „Museli jsme hned valit zpět, protože ve středu jsme měli rozbruslení a zápas,“ vysvětluje. Po roční pauze se Petr Zámorský vrátil do reprezentace a české barvy hájil v devíti zápasech s jedním úspěšným zásahem a čtyřmi asistencemi. „Je to super. Hrají tam jen ti nejlepší hráči, takže každý tam chce být. Jsem rád, že letos mě tam trenér zve a na každou akci jsem dostal příležitost,“ vyjadřuje svůj vděk rodák ze Zlína.


Fotogalerie