Preview k zápasu
út 19.3.2019 | Anna Marie Kokrhounová, Klára Petrásková

Bitva č. 2 začíná v 19:00! Chceme jet svůj styl, říká Radovan Pavlík

Pondělní utkání je již minulostí. Hradečtí do něj sice vstoupili lépe, síle mistrovské Komety se ale nakonec nedokázali vyrovnat. Ačkoliv na branku Brna vyslali 42 střel, pouze dorážka Radovana Pavlíka skončila za Čiliakovými zády. Teď je před hráči Mountfieldu nový cíl. Urvat druhý zápas na svém ledě a vyrovnat stav série. Druhý čtvrtfinálový duel startuje v úterý od 19:00.

„Když nemají puk, jsou nervní. Toho musíme využít.“

98 Radovan Pavlík (o Kometě)

Hradečtí hokejisté do utkání vlétli a svého soupeře více než dvojnásobně přestříleli, Kometa však své vedení zvládla uhájit. „Je to velmi těžké. Když stojí ve středním pásmu v pěti lidech a vy to musíte jen čipnout a dobruslit. Když tam jsou dřív, vyhodí to, vy musíte ven a stojí vás to síly. Musíme to víc probrat a v úterý se na to lépe připravit,“ říká Radovan Pavlík, který svým gólem v druhé periodě Lvům ještě vykřesal jiskru naděje. „Nesmíme mít hlavu dole. Chceme jet pořád svůj styl. My tomu systému věříme. Musíme se rychle oklepat, v úterý je nový zápas,“ nabádá.

Střel na branku Komety měli sice Východočeši dostatečně, problémy v zakončení ale nakonec zmařily Mountfieldu jakoukoliv šanci na vyrovnání. „Chtěli jsme hodně střílet. Chybí nám ještě hráč před Čiliakem, aby neviděl a aby bylo více dorážek a šancí,“ prozrazuje útočník s osmadevadesátkou na zádech. Utkání se však lámalo jinde. „Rozhodly přesilovky. Na to jsme byli připravení, bohužel jsme ale dostali dva góly a rozhodlo to zápas. Uvidíme v úterý, třeba to bude lepší,“ doufá hradecký odchovanec.

Pondělní prohrou skončila sedmizápasová série výher Mountfieldu nad Moravany. „Ani jsme nečekali, že je smázneme 4:0, jednou to přijít muselo. Kdo vede 2:0, pohlídá si to dozadu a šetří síly na další den. Bohužel, musíme začít úplně jinak. Dát první gól a pak řídit hru,“ ví hradecký křídelník, který sílu Mountfieldu vidí hlavně v rychlosti útoku. „Oni mají šest beků a čtyři starší hráče. Když bude dlouhá série a my mladý tam budeme lítat, věříme, že to nemůžou vydržet,“ říká rychlonohý útočník.

Už v prvním utkání série bylo znát napětí mezi soupeři, které vyústilo i v několik menších potyček. „To je Smoliho hra, má to rád. Hlavně když se podíváte na Smoliho, je to na rozdíl ode mě kus chlapa. Já tam mám být taková ta krysička. Musím ale taky dělat černou práci jako každý v týmu,“ říká Radovan Pavlík a prozrazuje recept na Moravany. „Oni jsou nerváci, mají rádi puk. Když ho nemají, jsou nervní. Toho musíme využít,“ komentuje. „Když po nich půjdeme a budeme mít ještě hráče před gólmanem, věřím, že dáme víc gólů a můžeme slavit vítězství,“ dodává na závěr.

Vstupenky rychle ubývají, bude vyprodáno?

Ačkoliv místa na sezení jsou již beznadějně vyprodána, osm stovek lístků na stání je stále k dispozici. Pokladny v den utkání otevírají již ve 13:00, vstupenky však může stále zakoupit také skrze on-line webovou aplikaci. Online aplikace je také ideálním způsobem, jak se vyhnout frontám a zakoupit lístky z pohodlí domova. Neváhejte proto a přijďte Hradec v důležitých bojích podpořit i vy.

Brány ČPP Arény se otevřou 90 minut před začátkem utkání, tedy v 17:30. Na stadionu budou panovat zvýšená bezpečnostní opatření a u vchodu proběhne kontrola všech návštěvníků. Doporučujeme proto dorazit na utkání v dostatečném časovém předstihu, aby průběh opatření nenarušil váš hokejový zážitek.

Po roce se do extraligových stadiónů také vrací soutěž Generali Puk. Na začátku druhé přestávky hodí hostesky do hlediště 500 soutěžních puků, které pak diváci, po odtržení soutěžních útržku, na pokyn vhodí na ledovou plochu. Cílem je trefit se co nejblíže středovému bodu pro vhazování. Pro tři nejlepší jsou připraveny zajímavé ceny – stolní hokej Stiga, voucher na klubový dres a na klubovou čepici.

Uvidíme se v úterý na značkách!

Sestavy z minulého utkání


Čiliak – O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič – M. Erat, Hruška, Orsava – Vondráček, L. Čermák, Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.