Ohlasy k zápasu
pá 22.2.2019 | Radek Staněk, Petr Šatalík

Aktivní nástup do utkání? Takový byl náš plán, tvrdí Lukáš Cingel

Vítězný návrat na domácí led zaznamenali hokejisté Mountfieldu v utkání proti Litvínovu. Hlavním výstupem pátečního střetu je zajištění přímého postupu do čtvrtfinále play off. O osudu zápasu rozhodla první třetina, kdy se Lvi prosadili hned třikrát. Poté přidali ještě jednu trefu, pod kterou se podepsal Lukáš Cingel. Přestože slovenského forvarda těší výhra, všímá si před vyřazovacími boji i nedostatků.

Proti Litvínovu jste zapsali další výhru. Jak byste zápas zhodnotil?
Chtěli jsme začít aktivně a myslím, že se nám to podařilo. I díky tomu jsme dali tři branky a pak se nám hrálo lépe. Ale ve druhé části jsme s vedením trochu hazardovali a soupeři se mohli i dotáhnout. Sice jsme dobře ubránili oslabení, ale taky se nám to mohlo vymstít. Musíme poděkovat Brandonovi, že nás podržel.

Na soupeře jste nastoupili zostra, což se vám podařilo i gólově zhodnotit. Šlo o rozhodující pasáž utkání?
Asi ano. Takový nástup byl naším plánem, ale je třeba takto hrát celých šedesát minut. Zkomplikovali jsme si ho ale našimi zbytečnými vyloučeními. S blížícím se play off si na to musíme dávat pozor. Takové výpadky mít nemůžeme.

Na výhře jste se podílel brankou. Jak jste viděl inkriminovanou situaci?
Oskars puk skvěle zavezl a navázal na sebe dva hráče. Potom dal puk pod sebe, kde jsme byli v přečíslení. Bekova střela se odrazila, já si puk ještě přikopl a se štěstím ho dostal do branky.

„Klobouk dolů před fanoušky, že si s tím dali práci.“

6 Lukáš Cingel (o choreu hradeckých příznivců)

Zápas jste vyhráli, byť vám chybělo pět útočníků. Byla na ledě jejich absence znát?
Samozřejmě, že zranění kluci chybí. Na druhou stranu hráči, kteří naskočili místo nich, je skvěle zastoupili. Což je dobré pro mužstvo, že i když vypadne tolik hráčů, tak se je podaří nahradit.

V posledních zápasech kromě výher ani moc neinkasujete. Blížíte se tak stylu hry, který budete chtít praktikovat v play off?
Samozřejmě by bylo super v play off neinkasovat vůbec nebo ani jednou (usmívá se). Tam se hraje ale trochu jiný hokej. Na druhou stranu nemyslím, že bychom chtěli něco výrazně měnit. Pořád se budeme snažit hrát aktivně.

V neděli vás čeká první Liberec, na který se v případě výhry můžete bodově dotáhnout. Budete před závěrem základní části přemýšlet i nad prvenstvím v tabulce?
Bylo by to pěkné, ale sezóna se rozhoduje v play off. Asi z toho tedy nebudeme dělat vědu. Zápas chceme samozřejmě vyhrát, to je jasné. Vyhrát základní část by byla třešnička na dortu, ale my chceme jít zápas od zápasu.

Fanoušci během zápasu ukázali svá připravovaná chorea. Zaznamenal jste je?
Ano, obě dvě jsem viděl. Byla opravdu super a klobouk dolů před fanoušky, že si s tím dali práci. Byla to paráda.