Zápasy mládeže
čt 21.2.2019 | Vojtěch Drbohlav, Klára Petrásková

Boleslav trestala vyloučení, junioři po prohře 1:3 zabojují o postup

Zápasové menu

Juniorka doplatila v Mladé Boleslavi na příliš vyloučení. Hned tři z šesti přesilovek totiž Bruslaři využili ve svůj prospěch, Hradci se povedlo skóre pouze zkorigovat. Po porážce 1:3 je tak v posledním kole nadstavby čeká v našlapané tabulce bitva o postup do další části sezóny.

Hradec začal aktivně, do vedení šli ale Bruslaři

Utkání, jehož součástí bylo také testování takzvané trenérské výzvy pro příští ročník Tipsport extraligy, zahájil aktivněji hradecký Mountfield, jenže jako první šla do vedení domácí Mladá Boleslav. Z levého kruhu se při přesilové hře trefil přesně Jan Závora – 1:0. Úvodní gól zápasu ještě hlavní rozhodčí ověřovali pomocí tabletů a konzultacemi s videorozhodčím. Ještě předtím měl Hradec k dispozici trestné střílení, to však Kryštof Lang v gól neproměnil.

Ve zbytku první třetiny nebylo k vidění mnoho šancí. Prosadit se mohl ale hradecký kapitán Miroslav Kukla, který vyprodukoval na modré čáře tvrdou střelu. Puk se však odrazil od gólmanovy masky mimo bránu. Následně měli Východočeši k dispozici ještě početní výhodu. Ta se jim však vůbec nedařila a Mladá Boleslav naopak často vyhazovala puky pryč z pásma. Po dvaceti minutách bylo tedy skóre 1:0 pro domácí tým.

Boleslav dál využívala své přesilovky

Bruslařský klub využil na začátku druhé třetiny i svou druhou přesilovou hru, jejich využití měl tak stoprocentní. Michal Simon měl puk za nohou, ale na poslední chvíli ještě přibrzdil, bruslí si puk trochu nasměroval a následně hokejkou poslal kotouč za gólmana v hradecké bráně – 2:0.

Následovala nepříliš vzhledná pasáž hry. Domácí několikrát vyhodili puk na zakázané uvolnění a hrálo se často právě v jejich obranném pásmu. Po polovině zápasu viděli diváci dva rychlé góly. I třetí přesilovku ze tří využili Bruslaři, když nejprve vystřelil z mezikruží Samuel Dotter a puk ještě šikovně dorazil na 3:0 Jan Grim. Po půlminutě dokázali ale Hradečtí snížit na rozdíl dvou gólů, když se z prostoru mezi kruhy trefil Vojtěch Síla. V závěru druhého dějství se nic významného nestalo, přesto měli však mírně více ze hry hosté. Skóre však činilo i nadále 3:1.

Mountfield soupeře tlačil, skórovat ale nedokázal

Na začátku třetí třetiny měli Boleslavští znovu k dispozici přesilovou hru, počtvrté už se však Středočeši z gólu neradovali. Naopak se Mountfieldu dařilo držet kotouč daleko od vlastního gólmana. Jakub Kynčl dokonce z pravého kruhu vystřelil na Tadeáše Zeithamla, slavit gól ale nemohl.

Hradec Králové se v dalším průběhu čím dál víc snažil dále snížit. I ze strany domácích viděli diváci ale nějaké šance. K odkryté části hradecké branky přijížděl Lukáš Moucha, ale spoluhráč mu nedokázal přihrát, a tak z toho domácí branku nevytěžili. V závěru šli ještě hosté zbytečně do čtyř kvůli tomu, že hráli v šesti. Jedenáct sekund před koncem třetí třetiny mohl alespoň snížit na 3:2 Vojtěch Síla, který jel sám na brankáře, ale v rozhodující chvíli boleslavskou bránu jeho střela minula.

V nadstavbovém prodloužení viděli diváci dvě velké šance a obě byly ze strany Bruslařského klubu. Nejprve jel sám na branku Petr Foerster, jenž svou šanci ale nevyužil. Po další čtvrt minutě se ale domácí přece jen prosadili. Přečíslení dokázal využít Radek Procházka a získal tak bonusový bod pro Bruslaře. Hradečtí tak budou muset o postup zabojovat v posledním nadstavbovém zápase, který je čeká už v sobotu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 0 0 0 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 -1 0
Martin Janda 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 0 0 0 1 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 2
Kryštof Lang 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 0 4
Jakub Naar 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 0 0 0 0 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Tadeáš Pinkas 0 1 1 1 0
Petr Poppel 0 0 0 1 0
Vojtěch Síla 1 0 1 1 0
Dominik Šedivý 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 61 27 4 23 85,19 0 0

Ohlasy k utkání