Zápasy mládeže
čt 21.2.2019 | Petr Šatalík

Druhá třetina rozhodla! Dorostenci skolili Liberec 7:3

Zápasové menu

Povedený zápas se silným soupeřem. Tak by se dal charakterizovat souboj Lvů s Bílými Tygry na ledové ploše. Dorostenci Mountfieldu HK rozhodli o své výhře zejména v druhé třetině, kterou vyhráli 4:0. Ani jednou v zápase nepustili soupeře do vedení, náskok si hlídali a tři body si právem zasloužili.

Pohledné akce na obou stranách, Lvi však vedli

Duel sousedů v tabulce odstartovali lépe Liberečtí, Putz si však ranou z vrcholu kruhů na pozorného Žalčíka nepřišel. Lvi pak předvedli parádní kombinaci v situaci dva na jednoho. Marha si třikrát rychle vyměnil puk na ose hřiště s Jurajem Slafkovským, který pohodlně skóroval svižnou střelou k pravé tyči, přičemž se psala teprve čtvrtá minuta zápasu.

Severočeši však zareagovali o šestaosmdesát sekund později, rychlou kombinaci zakončil z bezprostřední blízkosti Adam Měchura, který pohotovou ranou srovnal na 1:1. Po hlušší fázi, kdy bylo k vidění poměrně mnoho nepřesností, se kotouč odražený z brankoviště dostal na hokejku dobře postaveného Šimona Táborského, jenž bleskově umístil kotouč mezi betony Vopravila a podruhé daroval Východočechům vedení, které Mountfield hájil i na začátku druhého dějství.

Na ledě byl jen jeden tým

Pakliže první dvacetiminutovka nabídla vyrovnaný duel, druhá část přinesla jasnou převahu Hradce. Nejprve Marha na obranné modré zastavil přihrávku soupeře a vytvořil přečíslení tři na jednoho, následně přihrál na osu hřiště Lukáši Pajerovi, který z bezprostřední blízkosti zamířil přesně pod břevno – 3:1. V čase 26:12 vedli Lvi již o tři branky. Budina našel mezi kruhy dobře najetého Matěje Beneše, který stáhl kotouč trochu doprava a přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal Vopravila počtvrté.

Severočeši nemohli najít na dobře hrajícího protivníka recept. Přibližně v polovině duelu se Matěj Giesl probil po buly z pravého kruhu před bránu, objel padajícího gólmana soupeře a střelou po ledě zvýšil na 5:1. Liberec následně vystřídal gólmany, Vopravila nahradil Krátký a trenér Bílých Tygrů si vyžádal oddechový čas. Efekt to však nepřineslo. O necelé tři minuty později vyjel Šimon Marha z rohu hrací plochy, objel brankáře, který první jeho pokus zastavil betonem, ale na dorážku už nestačil a Hradec tak vedl po dvou třetinách 6:1.

Zápas se pouze dohrával

Východočeši ve třetím dějství ubrali pod kotlem, vědomi si svého značného náskoku. A soupeř trestal. Putz jel sám na Žalčíka, jeho rána orazítkovala tyč a kotouč ležící před brankovou čárou pohotově doklepl Vojtěch Duschka. Lvi se pak vrátili k poctivému výkonu, ale Krátký proti parádní akci a bleskovému zakončení Giesla z bezprostřední blízkosti vytáhl zákrok večera, když při přesunu kotouč chytil.

Další branky tak padly až v závěru utkání. Nejprve slavila ještě jednou úspěch důrazná hra Bílých Tygrů, když Petr Gajda vypálil, Žalčíkovi puk propadl za záda a forvard Liberce jej rychle dorazil. Hradec na tuto trefu odpověděl za třináct sekund. Šimon Marha předvedl výstavní kličku do bekhendu a zasunul puk ke vzdálenější tyči svatyně Severočechů. Lvi si tak v nadstavbové skupině A upevnili druhé místo a zvýšili náskok na hokejisty z města pod Ještědem na šest bodů.

Bod z nadstavby putoval do Liberce

Nadstavba se dorostencům Mountfieldu nepovedla. Nejprve měl Slafkovský obrovskou šanci rozhodnout, jenže Krátký zastavil jeho pokus vyrážečkou a o minutu později se Jakub Masař dostal sám před Žalčíka. Toho překonal ranou na přední tyč, čímž zachránil čest Bílých Tygrů a urval na soutoku Labe a Orlice alespoň bod pro svůj tým.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 0 1 0 0
Jan Boukal 0 0 0 3 0
Matyáš Budina 0 1 1 0 2
Jan Gaspar 0 2 2 2 0
Matěj Giesl 1 1 2 2 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 2
Jakub Jerman 0 0 0 -2 2
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Šimon Marha 2 2 4 2 2
Matěj Novotný 0 2 2 3 0
Lukáš Pajer 1 3 4 3 0
Marek Pelda 0 0 0 3 0
Matěj Pinkas 0 0 0 1 0
Jakub Řehák 0 0 0 2 2
Juraj Slafkovský 1 1 2 2 0
Matyáš Sláma 0 0 0 0 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 62 29 4 25 86,21 0 0

Ohlasy k utkání