Zápasy mládeže
pá 15.2.2019 | Lenka Jonešová, Klára Petrásková

Důležitá bitva pro Hradec. Junioři přetlačili Chomutov v nájezdech

Zápasové menu

To byla bitva! Hradec i Chomutov ze všech sil usilují o postup z nejlepší čtyřky, jejich duel tedy znamenal cenné body. V úporném souboji se proti sobě postavili dva reprezentační brankáři, výsledkem byl stav 1:1 po šedesáti minutách hry. V nájezdové loterii si vzali hlavní slovo dva z východočeských beků, kteří přiřkli druhý bod Lvům.

Hradecká aktivita na gól nestačila, skórovali hosté

Po úvodním vzájemném oťukávání přišla první velká chvíle pro domácí, když na Pavláta ujížděl útočník Poppel, jehož ale v samostatném úniku zastavili hostující obránci a gólman Chomutova ani nemusel zasahovat. Hosté byli pod tlakem, z čehož o chvíli později vyplynula další šance Mountfieldu, kterou měl Štohanzl. I on ale sám před gólmanem nedokázal vsítit úvodní gól duelu.

Na začátku desáté minuty ale získali Chomutovští početní výhodu, kterou nepohrdli. Přesným zásahem za záda Dvořáka je dostal do vedení Petr Chlán - 0:1. Hradečtí byli z vývoje zápasu zaskočení, jelikož to po většinu utkání byli právě oni, kdo si vytvářel gólové šance. Nutno podotknout, že Chomutovské skvělým výkonem držel gólman mládežnické reprezentace Dominik Pavlát.

Gólmani dominovali, Hradec dokázal vyrovnat na 1:1

Úvod druhé dvacetiminutovky měl podobný scénář jako ta první. Mountfield držel hosty v pásmu, Pavláta ale překonat nedokázal. Slibnou šanci odstartoval Matěj Pinkas, jenž střílel od modré, tečující spoluhráč před Pavlátem ale nedokázal dopravit touš až do brány. Jenže poté přišla obrovská šance Chomutova, na jejímž konci zazněla po střele Mežnara tyčka. Tempo druhé třetiny navíc zpomalovala častá přerušení v podobě zakázaných úvolnění a ofsajdů.

I tak si ale dokázali hosté vypracovat další nebezpečnou šanci, při které Svoboda s Vrhelem rozebrali hradeckou obranu a druhému jmenovanému v zakončení do zívající brány zabránila jen hokejka jednoho z domácích beků. Při faulu Beneše už ale zaúřadovali i junioři Mountfieldu, když přesilovou hru tím nejlepším způsobem využil Tadeáš Pinkas 1:1. Do kabin se tak šlo za vyrovaného stavu.

Šedesát minut o vítězi klání nerozhodlo

Překlopit misku vah na svou stranu mohl hned v úvodu třetí dvacetiminutovky Martin Štohanzl, který si po spolupráci s Poppelem rozhýbal gólmana Pavláta, který ale i v tomto případě puk za svá záda nepustil. Utkání mělo vysoké tempo, které umocňovali výborně chytající gólmani. I na straně Chomutova se po střele Martina Jandy rozezněla tyčka, přesněji spojnice Pavlátovy klece. Puk však ne a ne skončit v brance.

Čas rychle plynul a bylo jasné, že celek, kterému se podaří v posledních minutách vstřelit branku, odejde domů jako vítěz. Blíže tomu byli Piráti, když si v závěru zahráli v početní převaze, ale faul Dominika Šedivého, který pykal na trestné lavici, proměnit ve vítězný gól nedokázali. Došlo tak až na prodloužení.

Mountfield přežil dvě oslabení, v nájezdech bral bod navíc

Klání za bonusovým bodem si domácí zkomplikovali hned po 16 sekundách, kdy se po Štohanzlově faulu museli bránit ve třech. V něm Chomutovští domácí hráče drtili, Daniel Dvořák v bráně ale úspěšně odolával. Seemannovu těžkou střelu navíc zblokoval Janda. Došlo tak až na samostatné nájezdy. V těch byl nakonec úspěšnější Hradec, kterému zajistil výhru 2:1 exekutor pátého nájezdu a kapitán týmu Miroslav Kukla.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 0 0 0 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 0 0
Martin Janda 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 1 1 2 0 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 0
Kryštof Lang 0 0 0 0 2
Jakub Muška 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 0 2
Marek Pelda 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 0 0 0 0 2
Matěj Pinkas 0 0 0 0 0
Tadeáš Pinkas 1 0 1 0 0
Petr Poppel 0 1 1 0 2
Vojtěch Síla 0 0 0 0 0
Dominik Šedivý 0 0 0 0 4
Martin Štohanzl 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 65 31 1 30 96,77 0 0

Ohlasy k utkání