Preview k zápasu
čt 18.10.2018 | Adam Kodet

Lídr soutěže hostí Vítkovice! Potvrdí Hradec domácí formu?

Po posledním zápase Ligy mistrů už se Mountfield opět připravuje na ostré extraligové utkání. Lvi budou chtít navázat na skvělé domácí výsledky, vždyť soupeři letos z ČPP Arény dokázali vydolovat pouze jediný bod! Dalším jejich vyzyvatelem je ambiciózní tým Vítkovic, kterému se na stadionech soupeřů daří. Posledních pár utkání ale Ostravanům nevyšlo podle představ, pod Bílou věží tak budou chtít uspět dvojnásob. Zápas startuje tradičně v 18:00.

„Je dobrý pocit, když vedeme. Pořád jsme ale na začátku soutěže, proto bych výsledky nepřeceňoval.“

29 Michal Dragoun (o průběžném vedení)

V zápase proti Kärpätu se do hradecké sestavy po zdravotní pauze vrátil Michal Dragoun, který utkání hodnotí pozitivně. „Z naší strany to bylo určitě dobré utkání. Sice jsme nastoupili v kombinované sestavě, ale myslím, že mladí kluci hráli dobře,“ analyzuje zkušený centr a dodává, že mezi zápasy CHL a extraligou větší rozdíly nevidí. „Vždy chceme, aby se utkání odvíjela podle toho, jak hrajeme my. Zkrátka jsme hráli to, co jsme chtěli, a myslím, že to byl dobrý zápas,“ vysvětluje.

V pátek přijede na led Mountfieldu tým Vítkovic, který hraje především zodpovědně dozadu. „Abych se přiznal, tak jsem jejich zápasy letos moc nesledoval. Trenéři nás ale na soupeře určitě dobře připraví,“ věří hradecká devětadvacítka. Lvi budou chtít navázat na dobré výsledky z domácích zápasů a po kratším půstu zase zapsat do tabulky tři body. „Chceme potvrdit domácí šňůru, kterou máme. V minulých zápasech jsme nebodovali naplno, proti Vítkovicím budeme chtít svou taktikou a týmovostí zase získat tři body,“ vyhlíží pětatřicetiletý forvard.

Hradec se po jednokolové odmlce opět vyhřívá na prvním místě tabulky. „Tabulku sleduju a samozřejmě je to dobrý pocit, když vedeme. Pořád jsme ale na začátku soutěže, takže bych zatím výsledky nějak nepřeceňoval,“ hodnotí střídmě. Uvnitř týmu ale panuje spokojenost a o stresu nemůže být řeč. „Pohoda v kabině je určitě dobrá, ale trenéři nás udržují v takovém nastavení, abychom byli stále nohama na zemi,“ vysvětluje na závěr rodák z Dobříše.

Vítkovice sází na loňský tým, změn proběhlo minimum

Vedení ostravského klubu bylo pravděpodobně spokojeno s loňským herním projevem týmu, a proto do složení kádru téměř nezasahovalo. Ztrátou je tak pro Rideru pouze odchod obránců Lukáše Kloka a Karola Slobody, kteří zamířili do zahraničí. Útočník Petr Kolouch pak od letoška hájí barvy Olomouce

Vyplnit mezery po zmíněných odchozích hráčích mají obránci Petr Šidlík a Erik de la Rose z Jihlavy a forvard Jan Schleiss z Plzně. Vítkovice nadále spoléhají na skvělou defenzívu a vynikajícího Patrika Bartošáka v brance, momentálně však postrádají zraněné opory Rostislava Olesze a Petera Tršku.

Slibný start do sezóny vystřídaly nevyrovnané výsledky

JanVýtisk
Patří mezi největší bojovníky a nejobětavější hráče celé soutěže. Letos už soupeřům uštědřil 21 hitů, což je nejvíc ze všech hráčů.

Ridera vstoupila do nového extraligového ročníku ve velkém stylu. Nejprve přišla tři tříbodová vítězství v řadě, z prvních sedmi zápasů pak tým z moravskoslezské metropole nebodoval jen jednou. Poslední tři utkání však svěřencům Jakuba Petra příliš nevyšla. Nejprve v ocelářském derby podlehli Třinci 2:4, poté padli na ledě karlovarské Energie v poměru 2:5. V posledním zápase doma nestačili na Kometu, když prohráli 3:4 po nájezdech, a následoval tak sešup tabulkou až na momentální osmé místo.

Hlavní devízou Moravanů je hra v oslabení. V utkání s Karlovými Vary sice Vítkovice v početní nevýhodě inkasovali hned třikrát, i tak ale drží úspěšnost ubráněných oslabení na úctyhodných 91,3 %. Ostravané také sází na týmové pojetí hry, prosadit se dokáže každá ze čtyř formací. Ze stabilních členů sestavy zatím nebodoval pouze mladý talent Jaromír Pytlík.

Historie vzájemných zápasů pamatuje celkem 20 střetnutí obou týmů, jednoznačně lépe z ní vycházejí Východočeši. 13 zápasů dokázali Lvi opanovat, pouze v pěti případech odcházeli bez bodu. Loni Hradec zvítězil ve třech ze čtyř utkání proti moravskému soupeři, ten navíc pod Bílou Věží dokázal v základní hrací době uspět pouze jednou. Bude Mountfield ve skvělé bilanci pokračovat?

Vstupenky v prodeji on-line i na pokladnách

Nenechte si ujít další skvělou hokejovou podívanou. Lístky na páteční zápas jsou stále k dispozici, neváhejte a kupujte buď skrze on-line aplikaci nebo přímo na pokladnách ČPP Arény. Ty se v den utkání otevírají již ve 13:00 a vstupenky lze zakoupit i po začátku zápasu.

Sestavy z minulého utkání

HC Vítkovice Ridera:
Bartošák – Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, De la Rose, Šidlík – Schleiss, Lev, Szturc – Tybor, Roman, Květoň – Zdráhal, Stránský, Kucsera – Toman, Baláž, Dej. Trenér: Jakub Petr.

Mountfield HK:
Maxwell – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák, Piché, Linhart – Paulovič, Koukal, Rákos – Vopelka, Cingel, R. Pavlík – Chalupa, Bičevskis, Miškář – Rosandič, Kukumberg, Bezúch. Trenér: Tomáš Martinec.