Tiskové zprávy
st 18.4.2018 | Tisková zpráva

Hradec půjde vlastní cestou. Hlavním trenérem se stal Tomáš Martinec

Mountfield HK čeká generační obměna a spolu s ní přichází několik podstatných změn ve vedení A-týmu. Představenstvo klubu se na svém zasedání 18. dubna 2018 shodlo na nové dlouhodobé koncepci, kterou se hradecký hokejový klub vydá. I z toho důvodu byl do funkce hlavního trenéra A-mužstva jmenován Tomáš Martinec, novým sportovním manažerem se stává Jaroslav Bednář.

Trenérské trio ve složení Václav Sýkora – Pavel Hynek a Tomáš Martinec, které vedlo Východočechy v uplynulých dvou letech a dostalo se s týmem dvakrát do semifinále, v Mountfieldu HK skončilo.

Na uvolněný post hlavního trenéra byl jmenován hradecký rodák Tomáš Martinec. Ten si v současné době hledá trenérské spolupracovníky, pozice asistenta či asistentů proto prozatím nebyly obsazeny. S Tomášem Martincem byla uzavřena dlouhodobá smlouva a měl by s mužstvem pracovat přibližně v pětiletém horizontu. Dostane tak dostatek prostoru na to, aby vybudoval mužstvo dle svých představ.

Důvody, proč se Mountfield HK vydává tímto směrem, představuje generální manažer klubu Aleš Kmoníček. „Vzhledem k tomu, že nastala v týmu generační obměna, zvolilo vedení klubu oproti předchozím letům odlišnou strategii a dlouhodobou koncepci. Volba Tomáše Martince pro nás byla naprosto logická. Jedná se o hradeckého trenéra, který dle našeho názoru načerpal dost zkušeností od hlavních trenérů, kteří se v Hradci během působení v extralize vystřídali, je pracovitý a má zájem se dostat zase o stupínek výše,“ říká Aleš Kmoníček.

„Tomáš v Hradci působí řadu let jako šéftrenér mládeže. Ze své pozice zná všechny mladé hráče Mountfieldu HK a je nejpovolanější osobou na jejich postupné zapracování do A-týmu. Slibujeme si od něj, že mladé hráče, kteří mají potenciál, vyzkouší a dá jim prostor v dospělém hokeji,“ pokračuje generální manažer klubu s tím, že Tomáš Martinec i nadále zůstává v pozici šéftrenéra mládeže.

Novinky v realizačním týmu, Bednář sportovním manažerem

Novinkou ve sportovním vedení klubu je také pozice sportovního manažera. Na tu byl oficiálně jmenován Jaroslav Bednář, který po konci soutěžního ročníku ukončil hráčskou kariéru. „Jarda pod sebou bude mít sportovní úsek včetně trenérů a realizačního týmu, bude zároveň úzce spolupracovat se mnou jako svým přímým nadřízeným. Je pravdou, že spolu již nějakou dobu řešíme sportovní otázky na následující sezónu a vše prozatím funguje velmi dobře. Jarda má obrovskou chuť do práce a na svoje nové pracovní vytížení se opravdu těší,“ prozrazuje Aleš Kmoníček.

Náplní nového sportovního manažera bude mimo jiné skauting hráčů, na pozici skauta proto končí Jaroslav Kudrna, jemuž nebyla nabídnuta jiná forma spolupráce. „Vedení klubu připadá logické, aby si sportovní manažer skautoval hráče, které bude následně doporučovat trenérům,“ říká dále generální manažer.

Změn se dočkal také realizační tým. V klubu nadále nebude pokračovat kondiční trenér Marián Voda. Na jeho místo nastupuje Michal Tvrdík, který bude zároveň videotrenérem. „Michal dělal videotrenéra poslední dva roky, s jeho prací byli všichni trenéři spokojení, proto se vedení klubu rozhodlo, že bude v této funkci pokračovat,“ hlásí generální manažer s tím, že se bývalý útočník bude starat zároveň o fyzickou připravenost hráčů. Ostatní členové realizačního týmu by měli beze změn pokračovat na svých pozicích.

Na odchodu z Hradce Králové deset hráčů

Jisté už jsou první změny v týmu, v Hradci Králové skončila smlouva jedenácti hráčům, deset z nich se přesune do jiných klubů. Jedinou výjimkou je Jaroslav Bednář, který zůstává součástí Mountfieldu HK. Hradecký dres již nebudou oblékat obránci Zdeněk Čáp, Blaž Gregorc, Martin Pláněk a René Vydarený, zároveň se s východem Čech loučí čtveřice forvardů – Bedřich Köhler, Martin Látal, Jiří Šimánek a Tomáš Zigo.

Nová angažmá si v tuto chvíli hledají v KHL také Radek Smoleňák a Andris Džerinš, zejména prvně jmenovaný má ale dveře do klubu otevřené.

Vedení klubu nadále jedná o příchodech a mimo jiné o nové smlouvě s Petrem Zámorským. Příchody posil budou zveřejněny standardně 1. května, neboť příchozí hráči jsou do posledního dubnového dne smluvně vázáni ve svých klubech.

Jednání s městem, permanentky a trenéři mládeže

Výstupem z jednání představenstva je rovněž skutečnost, že v příštím týdnu bude naplánované společné jednání zástupců obou akcionářů klubu, tedy společnosti Mountfield a.s. a Statutárního města Hradec Králové, za účelem posunu ve věci uzavření nové akcionářské dohody mezi oběma partnery.

Vedení klubu taktéž schválilo ceny permanentek na příští extraligový ročník a další novinky, tyto výstupy budou zveřejněny v nejbližších dnech na webu klubu.

Obdobná je situace v otázce realizačních týmů mládeže. Představenstvo schválilo návrh šéftrenéra mládeže Tomáše Martince na obsazení pozic v realizačních týmech mládeže pro sezónu 2018/19, tyto informace budou veřejnosti představeny rovněž v nejbližší době.