Aktuální zprávy z klubu
ne 22.10.2017 | Klára Petrásková, Jan Vavřina | Foto: HC Verva Litvínov

Na delší dobu naposledy doma. 5 důvodů, proč přijít na zápas s Vervou!

Hradec Králové v extralize válí, ze samotného dna se dokázal během krátkého času dostat na pozice, ze kterých atakuje přední příčky. Do čela tabulky se může podívat už v neděli, k tomu je ale potřeba bezpodmínečně porazit Vervu. My pro vás máme 5 důvodů, proč si duel s týmem, jehož barvy hájí také několik exhradeckých hokejistů, nenechat ujít.

Důvod č. 1: Hradec má formu, jede na vítězné vlně

Zápasem na Kometě Hradečtí zlomili prokletí DRFG Areny a poprvé v extraligové historii na tomto stadionu vyhráli za tři body. Tato výhra znamenala už sedmý triumf v řadě, čímž Lvi stanovili nejdelší hradeckou sérii vítězství. Proč ale tuto sérii ještě neprodloužit? Jedinečnou příležitost mají Východočeši právě nyní, kdy se pokusí porazit Litvínov a navléknout osmý korálek na vítězný náhrdelník.

Důvod č. 2: Na dlouhou dobu naposledy doma

Na více než tři týdny je nedělní zápas posledním domácím duelem. Vlivem reprezentační pauzy a série venkovních utkání se totiž Mountfield v následujících dnech a týdnech představí pouze na ledě soupeřů, domů se vrátí až 15. listopadu, kdy přijede Zlín. Pokud tedy chcete na extraligový hokej na soutoku Labe a Orlice čekat co nejkratší dobu, pak je tu jediná možnost – navštívit souboj Hradce a Litvínova.

Důvod č. 3: Na hradecký led zavítají čtyři bývalí Hradečáci

V minulých sezónách jste je mohli vídat v barvách Mountfieldu, nyní se proti Hradci postaví v dresu Litvínova. Východočeským klubem prošli v minulých letech hned čtyři hokejisté, kteří nyní reprezentují Vervu. Jde o Stanislava Dietze, Karla Pilaře, Pavla Kantora a také nejnovější litvínovskou akvizici Briana Ihnačáka. Jak se bude tomuto čtyřlístku pod Bílou věží hrát na druhé straně barikády?

Důvod č. 4: Odveta za první vzájemný zápas

Duel ze 12. září, ten byl pro Hradecké hořký. Znamenal totiž třetí porážku v řadě, což na úvod sezóny nebylo nic povzbudivého. Ona prohra přišla právě s Litvínovem, jenž se tehdy ještě nenacházel v zajetí dlouhé série proher. Mimochodem, od té doby tým Radima Rulíka nevyhrál za tři body. Hradečtí na severu Čech nedokázali skórovat a prohráli 0:3. Blížící se podvečerní střetnutí tak nabízí jedinečnou možnost – oplatit Vervě předchozí porážku a vyrovnat bilanci vzájemných letošních klání na 1:1.

Důvod č. 5: Hradecký útok na extraligovou bednu

Stále ještě váháte, zda do ČPP Arény zavítat? Pak vězte, že poslední důvod vás definitivně přesvědčí. Mountfield HK má totiž v případě bodování možnost vyhoupnout se na pomyslnou bednu! Vedoucí Plzeň má v tuto chvíli na kontě 31 bodů, což je jenom o bod více, než mají další tři kluby – Brno, Třinec a Hradec. Jestliže Lvi získají v duelu s Vervou alespoň bod, mohou pomýšlet na 2. místo. A pokud vyhrají, je ve hře dokonce příčka nejvyšší!

Vstupenek na utkání zbývá dostatek

Jestli už máte jasno a chybí vám vstupenky, do 12:00 si je můžete zakoupit skrze on-line aplikaci na webu klubu. Ve 13:00 se otevřou pokladny ČPP Arény, kde budou lístky rovněž k dostání.

Každopádně vás v 17:00 čekáme na značkách!