Aktuální zprávy z klubu
st 21.6.2017 | Lukáš Štěrovský

Víkendový Festival sportu? Nadmíru vydařená akce

V rámci basketbalového mistrovství Evropy, které se konalo ve FORTUNA aréně, mohli sportovní příznivci od 16. do 18. června zavítat i do Jiráskových sadů, kde se odehrávala akce s názvem Festival sportu. Na něm se prezentovaly bezmála čtyři desítky sportovních organizací z Hradecka, a to včetně Mountfieldu HK.

Festival sportu nakonec sklidil velký úspěch, což dokládá i vyjádření Martina Stehna, který měl na starost hokejový stánek. „Událost trvala od pátku do neděle a zájem byl veliký. Nejvíce lidí přišlo v neděli, kdy se konala autogramiáda hráčů. Myslím si, že se to vydařilo. Rozdávali jsme i náborové letáčky, takže pro nás byla úspěšná akce i v tomto směru,“ tvrdí šéftrenér sportovních tříd.

Co všechno stánek Mountfieldu návštěvníkům nabídl? „Střílelo se na branku, byla tam i výstroj, kterou si děti mohly vyzkoušet. Velký zájem byl o kartičky hráčů. Dávali jsme razítka dětem, které soutěžily. Celkem tam bylo přes třicet stánků, a když děti splnily úkol na daném stanovišti, tak dostaly razítko. Po dvanácti razítkách získaly odměnu, mohly se vyfotit na stupních vítězů. Ze strany města to bylo organizované velice dobře,“ těší Martina Stehna.

Že se akce povedla, o tom svědčí i poděkování královéhradeckého náměstka primátora Milana Jaroše všem organizacím, které se zúčastnily. Poděkovat všem, kteří s přípravou Festivalu sportu v podání Mountfieldu HK pomohli, nezapomněl ani Martin Stehno. „Chtěl bych poděkovat trenérům a hráčům akademie, kteří se zúčastnili. Bylo to dlouhé a náročné. Jmenovitě jde o Patrika Stehna, Miroslava Řeháka, Jiřího Janouška staršího, Václava Pánka a Filipa Luňáka. V pátek nám se stavbou stánku pomohli hráči staršího dorostu, v neděli se zase zúčastnili hokejisté juniorky.“